Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Alfa Romeo komt met een nóg grotere SUV

Alfa Romeo maakt zich op voor een elektrische toekomst en in het hart van diens line-up, komt een grote SUV te staan. Dat vertelt ceo Jean-Philippe Imparato aan Automotive News Europe.

Het model staat op de planning voor 2027 en neemt een plaats in boven de Stelvio. De nieuwe auto is qua formaat namelijk een stuk groter dan Alfa’s huidige SUV, die alweer in 2017 het levenslicht zag. Het nieuwe model krijgt bovendien een volledig elektrische aandrijflijn.

Tonale en Brennero

Zoals elke grote SUV moet de nieuwe kolos van Alfa Romeo voor verkoopsuccessen gaan zorgen. Niet alleen in Europa, ook in China en de Verenigde Staten. Als de auto op de markt komt, moet het Alfa’s vierde SUV worden. Onlangs stelde de fabrikant namelijk de Tonale voor. Over twee jaar moet ook een compactere SUV op het toneel verschijnen. Die draagt naar alle waarschijnlijkheid de naam Brennero.

Liefhebbers van de Giulia hoeven overigens niet te vrezen dat Alfa Romeo straks enkel nog voor hoogpotige modellen zal zorgen. Imparato heeft namelijk de komst van een nieuwe Giulia al bevestigd. Die auto zal ook de naam Giulia dragen en een volledig elektrische aandrijflijn hebben. Een opvolger van de Giuletta komt er niet. Alfa Romeo zet voor het compacte segment in op SUV’s, die het ook in andere delen van de wereld kan verkopen. “De Giulietta was een model enkel voor Europa, en we willen van Alfa Romeo een mondiaal merk maken.”

Spider Duetto

Desondanks komt er mogelijk nog heel wat interessants uit de hoge hoed van Imparato. De topman heeft namelijk al meerdere malen laten doorschemeren dat zijn merk erover nadenkt om legendarische modellen een nieuw leven te geven. Er wordt al geruime tijd gesproken over een nieuwe GTV, maar dit jaar liet Imparato ook al de namen Spider Duetto en T33 Stradale vallen. “Ik weet zeker dat Carlos Tavares (Stellantis-baas, red.) en ik op een dag zullen praten over een aantal droomauto’s, want ik moet in de toekomst de verhalen van Alfa Romeo gaan vertellen. Het is niet voor morgen, maar ik zou graag ooit een Duetto willen hebben”, zo citeert Autocar hem.

Geeft Alfa Romeo ook deze twee legendes een nieuw leven?

Alfa Romeo Spider Duetto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.