Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit kost de goedkoopste Rolls-Royce

De tweede generatie Rolls-Royce Ghost ziet er wat ranker uit dan zijn voorganger. Het bijna naadloze design en het handwerk kent natuurlijk ook zijn prijs.

De nieuwe Ghost wordt in twee varianten aangeboden. De ‘standaard’ Ghost is 5, 55 meter lang en daarmee 9 centimeter langer dan zijn voorganger. De Ghost wordt ook geleverd in een ‘extended’ versie die 5,7 meter lang is.

Prijs

Rolls-Royce het legendarische merk dat altijd de beste auto ter wereld claimt te maken staat vooral ook bekend als de producent van de duurste auto’s op aarde. De nieuwe Ghost is weliswaar de goedkoopste Rolls-Royce maar nog altijd peperduur. De 5,55 meter-variant koop je voor net iets meer dan 392 mille. Wil je meer beenruimte achterin, dan kun je voor meer dan 430 mille de ‘extended’ versie op je landgoed laten zetten. In deze versie krijg je 17 centimeter meer beenruimte dan in standaard Ghost, je betaalt dus dik 2 mille per centimeter extra beenruimte. Deze prijzen zijn voordat je de optielijst bent ingedoken. Echter is de standaard Ghost al rijk uitgerust.

Interieur

Elektrisch sluitende deuren, luchtvering, verlichte grille en een luxe leder interieur. Eigenlijk ontbreekt het aan niets in de basisversie van de Ghost. Toch is er een optie die je als ‘extendend’ koper aan je voorbij moet laten gaan, het glazen dak is alleen op de 5,55 meter versie leverbaar. Wanneer je voor de langere versie gaat kun je wel, een niet standaard, sterrenhemel als optie krijgen. Op de kortere versie is dit heelal met 850 sterren ook mogelijk. Een andere leuke feature vinden we aan de passagierskant, daar bevinden zich optioneel 152 LEDs met de letters ‘Ghost’ op het dashboard.

Rolls-Royce Ghost
Rolls-Royce Ghost

Exterieur

Naast de fraaie opties in het interieur is het ook mogelijk om het exterieur helemaal naar eigen smaak te maken. Zo kun je ervoor kiezen de welbekende ‘Spirit of Exstasy’ in goud of zilver uit te voeren. Ook kun je kiezen voor een andere bumpers. Zo kan de uitlaat onder de bumper zijn weggewerkt zodat je deze niet ziet. Wil je ze wel zien dan kun je op de optielijst de zichtbare uitlaateindstukken aanvinken. Hoe zo’n Rolls-Royce Ghost er in het echt uitziet laat Sjoerd van Bilsen hier zien.

De Ghost wordt standaard geleverd met een 6.75 liter v12 met 563 pk en 850 Nm aan koppel. Hij trekt daarmee van 0-100 in 4.8 seconden en heeft een topsnelheid van 250 km/u.

Rolls-Royce Ghost
Rolls-Royce Ghost

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.