Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 20 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is de nieuwe Volkswagen Golf GTI

Na de introductie van de Volkswagen Golf 8 is het natuurlijk wachten op het uitgemonsterde model. Welnu, die ziet u hier: de nieuwe Volkswagen Golf GTI. Gedeeltelijk…

De lancering van de Volkswagen Golf 8 was een van de belangrijkste voor het merk vorig jaar. Dit jaar zit er een model voor de diehard fan aan te komen. VW trekt officieel het doek van de Golf GTI tijdens de Autosalon van Genève, die in maart van dit jaar plaatsvindt. Maar net als met de lancering van de Golf 8 hoeven we niet zo lang te wachten tot hij zonder camouflage op het internet verschijnt, want hier is hij al.

Twee uitlaatpijpen

Fotograaf en autospotter Wilco Blok postte dit kiekje afgelopen weekend op zijn Instagram. Daarop zien we eigenlijk precies wat je verwacht van een GTI: een achtervleugel en een sportievere bumperkit met twee uitlaatpijpen (en aan de voorkant speciale GTI-verlichting in de vorm van een kruis). Ook lijkt de auto iets lager op de weg te liggen, wat natuurlijk te danken is aan de strakkere vering. De wielen lijken niet specifiek voor de Golf GTI bedoeld te zijn, maar je moet als fabrikant in dit geval iets doen om niet op te vallen. Het GTI-logo afplakken is daar ook een onderdeel van. Oplettende kijkers spotten ook het gemis van het traditioneel rode VW-logo dat een Golf GTI normaliter opgeplakt krijgt.

Ondertussen zijn er ook al wat geruchten over de auto het internet op gelekt. Zo lijkt het erop dat de aankomende Volkswagen Golf GTI een tweeliter vierpitter met 235 pk in de neus krijgt. Deze wordt ondersteund door mild-hybride-technologie en stuurt al het vermogen via een handbak met zes verzetten of een optionele zeventrapsautomaat met dubbele koppeling naar de wielen. Ook komt er een ietwat krachtigere Golf GTI TCR met 290 pk, die op alle fronten nog sportiever wordt gemaakt met bijvoorbeeld een sperdifferentieel, grotere wielen en een nog lagere rijhoogte.

300+ pk

Voor de echte koning onder de krachtige Golfjes moeten we nog wat langer wachten. De Golf R zou in juli getoond moeten worden. Volkswagen neemt deze auto namelijk mee naar het Goodwood Festival of Speed. Hoe krachtig deze Golf R precies gaat worden is nog onduidelijk, maar de geruchten gaan dat hij meer dan 300 pk meekrijgt. Vermoedelijk komt het vermogen uit op 333 pk. Dit aangezien de VW Arteon R hetzelfde motorblok als de Golf R heeft en we hier al het vermogen van weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.