Autovisie
Autovisie Nieuws 30 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is de eerste Aston Martin Valkyrie op Nederlands kenteken!

Het is de eerste Aston Martin Valkyrie voor de Nederlandse markt, maar de tweede die is overhandigd aan een Nederlandse klant. De eerste zette ‘m niet op een gele plaat, maar dit is de aller-, allereerste op Nederlands kenteken. De gefortuneerde eigenaar kreeg vandaag zijn hypercar afgeleverd.

Hoe bizar is dit: een hypercar ontwikkeld volgens de F1-filosofie van Red Bull Advanced Technologies-designer Adrian Newey, de man achter verschillende kampioenschapsauto’s en dan voorzien van een kentekenplaat. En in dit geval een Nederlands kenteken! Jawel, dit kunstwerk op wielen gaat de weg op. Aan Autovisie laat de eigenaar weten dat hij het zonde vindt dat een dergelijke automobiel in een donkere garage staat opgeborgen.

Hij vindt dat een auto op de weg te zien moet zijn. En zodoende werd de Aston Martin Valkyrie direct na aflevering op de Nederlandse snelweg gesignaleerd. Een bijzondere gewaarwording, aangezien de auto Formule 1-genen heeft en een prijskaartje kent waarmee het tot de allerduurste auto’s ter wereld behoort.

Zoektocht

Meer dan zes jaar moesten de kopers van de hypercar op de aflevering wachten. De ontwikkeling vergde meer tijd dan Aston Martin en Red Bull in eerste instantie nodig dachten te hebben. De hoofdreden van het uitstel kwam doordat ontwerpers Marek Reichmann (Aston Martin) en Adrian Newey (Red Bull) de lat steeds hoger legden. Alleen al de uitwerking van het concept en de bijbehorende parameters kostte verschillende maanden. Lees onder de fotogalerij verder.

Daarna werden alle componenten tegen het licht gehouden, vanwege bijvoorbeeld de zoektocht naar een zo laag mogelijk gewicht of de beste aerodynamische vorm. Eind 2021 startte de langverwachte productie van de grotendeels handvervaardigde hypercar. Van de Aston Martin Valkyrie komen slechts 150 exemplaren. Althans, als coupé. De Spyder, waaraan Aston Martin momenteel de laatste hand legt, zal 85 keer worden gemaakt. Daarnaast is er een trackversie, de Pro. Hoeveel exemplaren daarvan er uiteindelijk koers naar de Benelux zetten, is niet bekend. Lees onder de fotogalerij verder.

Sjoerds Weetjes Aston Martin Valkyrie

Wil je alles weten over de Aston Martin Valkyrie, bekijk dan zeker onderstaande video van Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen.  Hij toont je alle details van de hypercar en legt alles uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.