Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 24 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Spotgoedkope MG3 is mega ruim en heeft bijna 200 pk

Auto’s zijn duur, zelfs in het segment van de compactere auto’s als de Renault Clio en Toyota Yaris. Dat B-segment schudt MG op met de goedkope MG3, die veel ruimte en bijna 200 pk biedt voor weinig geld.

Zelf noemde MG de 3 een concurrent van de Polo, maar wat prijs betreft zit hij meer in de buurt van de Suzuki Swift, Dacia Sandero, Toyota Yaris en Renault Clio. Echter, deze MG biedt meer ruimte dan die concurrenten.

Goedkope MG

Niet alleen biedt de Chinese MG meer ruimte, ook heeft hij per euro meer pk’s. De MG3 heeft altijd een turboloze 1,5-liter viercilinder die samenwerkt met een elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 195 pk.

MG, MG3, goedkope, b-segment
(Afbeelding: MG)

De elektromotor van de MG3 is gekoppeld aan een 1,83 kWh accupakket. De hybride aandrijflijn zorgt voor een verbruik van 4,4 liter benzine per 100 kilometer.

De MG3 heeft een automatische transmissie met dubbele koppelen. De automaat heeft 3 verzetten. De eerste versnelling wordt gebruikt tot zo’n 80 kilometer per uur. Het grootste gedeelde van de tijd rijd je dan elektrisch. De tweede versnelling van de MG wordt gebruikt voor acceleraties op hogere snelheid en de derde versnelling is een overdrive.

Interieur MG3

In het interieur vind je een 10,25 inch touchscreen dat samenwerkt met een 7 inch digitale cockpit. Deze schermen zijn standaard en krijg je ook bij de instapper.

De instap-MG heeft een prijs van 22.769 euro en is al goed uitgerust. Zo heeft die al adaptieve cruise control en emergency brake. Lees hier alles over de prijzen.

Duik in de prijslijst: de nieuwe Citroën ë-C3 maakt het de Dacia Spring lastig

MG

3

7.5 Score

Pluspunten

  • Ruim interieur
  • Scherpe prijs
  • Goede basisuitrusting

Minpunten

  • Gekraak dashboard
  • Geen vloeiende vermogensafgifte
  • Kofferbak gemiddeld groot

Door prestaties, interieurruimte, prijs en uitrusting een sterk aanbod in het B-segment.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.