Remco Slump
Remco Slump Nieuws 25 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

De Skoda Enyaq RS iV is het alfamannetje onder de Enyaqs

De elektrische Skoda Enyaq is een succes, laten we daar niet omheen draaien. Op de snelweg, in de stad, overal zie je de stekker-SUV rijden. Maar in die inmiddels grote Enyaq-community kan er maar één het alfamannetje zijn. En dat is deze Skoda Enyaq RS iV met 299 pk.

Correctie: er staan twee alfamannetjes op de Skoda Enyaq-prijslijst, want de coupéversie is er al langer als sportieve RS. Het model werd in januari van dit jaar voorgesteld aan de pers en het publiek. Tien maanden later is het dus de beurt aan de reguliere Enyaq RS.

Skoda Enyaq RS met 299 pk en 460 Nm

Vanaf hier kunnen we ons eerdere nieuwsbericht uit januari zowat woord voor woord overnemen, want er is veel hetzelfde. De Enyaq RS heeft twee elektromotoren die samen goed zijn voor 299 pk en 460 Nm.

Nieuwe software Skoda Enyaq ook voor eerdere types beschikbaar

Zijn topsnelheid is begrensd op 180 km/h en ligt daarmee 20 km/h hoger dan die van de reguliere Enyaq-modellen. De Enyaq RS en Coupé RS zijn even snel, met een sprint van 0 naar 100 km/h in 6,5 seconden.

Actieradius van de Coupé is iets groter

Is er nog een verschil tussen de twee? Ja, al is het niet zo groot. De actieradius van de Enyaq RS is maximaal 500 kilometer. De Coupé komt op papier 5 kilometer verder, waarschijnlijk door zijn betere stroomlijn.

Gaat dit de bestverkochte EV van 2022 worden? – Skoda Enyaq Coupé

Beide Skoda’s zijn vlot weg bij het stoplicht, maar blijven een beetje achter als het op snelladen aankomt. Aan de juiste laadpaal bereiken ze 135 kW maximaal. Dat is lager dan de concurrentie, die in sommige gevallen (Hyundai, Kia, Tesla) al over de 200 kW gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.