Remco Slump
Remco Slump Nieuws 24 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De nieuwste pr-stunt van Elon Musk en Tesla is levensgevaarlijk

De Cybertruck zou een exoskelet en kogelvrije ruiten krijgen, zo maakte Tesla in 2019 bekend. Van dat alles is niks terechtgekomen, maar dat weerhield Elon Musk & Co niet van deze stunt.

Op de Amerikaanse snelweg is een prototype van de Tesla Cybertruck gespot met aan de linkerkant kogel-inslagen in de portieren. Geen van de kogels is door het roestvast staal heen gekomen.

Tweet van Elon Musk

Op Twitter (oh wacht, X…) reageerde Elon Musk met: “We hebben een Tommygun-magazijn op de deur leeggeschoten in de stijl van Al Capone. Geen kogels drongen door in het passagierscompartiment.”

Wat is een Tommygun?

Een Tommygun is een Thomsonpistoolmitrailleur, een wapen met een kenmerkende rond magazijn, dat de meeste mensen waarschijnlijk zullen kennen uit oude gangsterfilms.

Dat roept vragen op

Nou roept de tweet van Musk een aantal vragen op. Waarom vindt Tesla het nodig om een heel magazijn leeg te schieten op een truck die niet gepantserd is? En waarom laat je het ding daarna over de openbare weg rijden?

Elon Musk over Tesla Cybertruck: ‘We hebben ons eigen graf gegraven’

Het enige antwoord dat we op vraag nummer één kunnen bedenken is: Elon Musk vond het gewoon cool en liet zijn verbouwereerde personeel serieus zo’n onzinnige proef uitvoeren.

Vraag twee is nog veel makkelijker te beantwoorden: Musk was weer eens op zoek naar publiciteit (die hij nu ook krijgt). Waarom laat je anders een prototype met kogelgaten in de deur over straat rijden?

Stomp stuk munitie

Onschuldig toch? Laat die man een lolletje hebben. Nou, zo onschuldig is dit niet. De tweet van Musk is allesbehalve dat, aangezien hij ermee suggereert dat de Cybertruck bestand is tegen wapenvuur.

Hè hè, er zijn eindelijk meer kleuren voor de Tesla Model 3 en Model Y

En dat is-ie allerminst. Een Tommygun vuurt een .45-kogel af, een stomp stuk munitie dat met relatief lage snelheid wordt afgeschoten. Dat de portieren van de Cybertruck die tegen kunnen houden, is niet zo gek.

Eén naïeve Amerikaan

Het plaatwerk van roestvast staal zou veranderen in een stuk gatenkaas als Musk had gekozen voor een moderner semi-automatisch wapen. Bovendien, op de foto is te zien dat alleen het plaatwerk is beschoten, niet de kwetsbare ruiten en raamstijlen.

Waarom de nieuwe iPhone handig is voor Tesla-eigenaren

Met andere woorden, dat Musk door laat schemeren dat de Cybertruck kogelvrij is, is hartstikke link. Er zal maar een naïeve Amerikaan zijn die het zelf uit gaat proberen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.