Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 13 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe Lancia Ypsilon kan varen, althans hij probeert het

Een nieuwe Lancia Ypsilon is groot nieuws, want we hebben al lang niets meer van het merk gehoord. Het model heeft voor de introductie al flink de aandacht, iemand heeft de Italiaan namelijk in het water geparkeerd.

Als fabrikant moet je veel testen voor je een auto op de markt brengt. Hoewel de waterdichtheid goed onderzocht moet worden, is dit zwemavontuur geen experiment.

Lancia Ypsilon in water

De Lancia Ypsilon die in het water lag is volgens het Franse regionale dagblad L’Est Républican een gestolen auto.

Deze handige compacte SUV koop je voor minder dan 20.000 euro

De auto is al volledig te zien zonder camouflage. Dit is ongetwijfeld niet de manier hoe Lancia bedacht heeft de nieuwe Ypsilon aan ons voor te stellen.

De hulpdiensten werden rond 7.30 uur op de hoogte gebracht van een auto die in het water lag. De bestuurder en eventuele inzittenden zijn niet aangetroffen bij de auto.

Waarom het voertuig is of wie het voertuig heeft gestolen, is nog onduidelijk. Het is wel erg opmerkelijk dat een niet-onthulde auto wordt gestolen. De Lancia Ypsilon zal niet op een lokale onbewaakte parkeerplaats hebben gestaan.

Het pre-productiemodel doet direct denken aan de 208. Dat model is van concerngenoot Peugeot en staat naar verluidt op hetzelfde platform als de Lancia Ypsilon. De EV heeft naar alle waarschijnlijkheid een 154 pk elektromotor en een accupakket met een capaciteit van 51 kWh. Hier kan je volgens de WLTP-meetmethode 400 kilometer mee rijden. Varen kan hij slechts een paar meter.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de Lancia Ypsilon. Abonneer je dan op de Autovisie Nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.