Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 23 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

De Jaguar I-Pace laadt eindelijk zoals-ie zou moeten doen

De Jaguar I-Pace is qua looks en rij-eigenschappen een van de betere EV’s op de markt, maar bleef enorm achter als het ging om laadcapaciteiten. Dat is met een update nu deels verholpen.

Het Britse bedrijf voert namelijk een facelift voor de elektrische I-Pace door. Waar de strakke elektro-auto eerst werd geleverd met een 7 kW-boordlader, is die nu vervangen voor een exemplaar met een vermogen van 11 kW. Daarmee is driefasenladen eindelijk mogelijk.

Prijzig

En dat mocht ook wel, want de Jaguar I-Pace was alles behalve een budgetmodel. De Jag staat op dit moment voor €81.800 in de Nederlandse prijslijsten. Zoals gezegd was dat qua bouwkwaliteit en rij-eigenschappen wel te rechtvaardigen, maar op het gebied van laadcapaciteiten zeker niet.

De nieuwe boordlader zorgt ervoor dat de I-Pace aan een 11 kW AC-lader 53 kilometers (volgens WLTP) per uur naar binnen slurpt. Binnen 8,5 uur is de elektrische auto dan weer volledig opgeladen. Aan de snellader kan de I-Pace nog steeds met maximaal 100 kW laden. In dat geval haalt de Brit 127 kilometer per kwartier naar binnen. Even ter vergelijking: de nieuwe elektro-modellen van PSA (Peugeot e-208, e-2008 en Corsa-e) hebben eveneens een laadvermogen van 100 kW. Aan de elektromotoren van de I-Pace verandert niets: die leveren samen nog altijd 400 pk en 696 Nm. Het WLTP-bereik bedraagt op papier 470 kilometer.

Interieur

Het interieur van de I-Pace is altijd al een fijne plek geweest, en daar is niets aan veranderd. Dat geldt niet voor het multimediasysteem, want dat bevat nu ook de laatste versie van JLR’s Pivi Pro-systeem. De I-Pace is de eerste Jaguar die met dat systeem de markt trotseert. Binnen de groep is alleen de nieuwe Defender daarmee uitgerust. Dat is een flinke opwaardering voor de I-Pace, want ook het oude systeem was verre van foutloos. JLR claimt dat het nieuwe systeem veel sneller is dan zijn voorganger. De menu’s zijn simpeler en alles kan bovendien over the air geüpdatet worden.

Verder is ook de connectiviteit verbeterd. Het is nu mogelijk om twee simkaarten met 4G-verbinding in de auto te plaatsen, en er kunnen twee smartphones gekoppeld worden. Ook is de I-Pace helemaal coronaproof: Jaguar voegt nieuwe luchtfilters toe die ultrafijne deeltjes en allergenen wegfilteren. Dat filtersysteem kan ook buiten de auto, bijvoorbeeld tijdens het laden, worden ingeschakeld. Als laatste is de EV nu ook voorzien van een nieuwe 360 graden-camera en een digitale binnenspiegel.

Nieuwe looks voor de I-Pace

Optisch zijn er enkele wijzigingen voor de nieuwe I-Pace. Zo worden de standaard 18-inch wielen vervangen door 19-inch wielen op de S-modellen en voegt Jaguar enkele nieuwe exterieurkleuren toe. Verder kunnen klanten de kleur van de grille aanpassen in Atlas Grey. Ook leveren de Britten een Bright Pack, waarmee de omlijsting van de grille en ramen worden verchroomd, en de spiegelkappen en diffuser een grijze afwerking krijgen.

Jaguar maakt binnenkort de prijzen van de nieuwe I-Pace bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.