Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 11 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De grappigste autoreclames uit de geschiedenis (deel 5)

Autofabrikanten doen er alles aan om aandacht te vragen voor hun nieuwe model. Naast dat marketingbureaus social media en magazines gebruiken om te adverteren, is de televisie al jaren een geliefd podium voor autoreclames.

Wij doken in de archieven en lazen al jullie reacties onder deel 12, 3 en 4. Hieruit selecteerden wij de meest spraakmakende en grappigste reclames die ooit te zien zijn geweest op televisie. Vandaag deel 5!

De 5 grappigste Autoreclames

1. Jeep Grand Cherokee

Een reclame die je waarschijnlijk nog nooit hebt gezien, is deze van de Jeep Grand Cherokee. Dit komt niet alleen omdat de reclame al bijna 24 jaar oud is (1997), maar ook omdat hij enkel in Australië op televisie was.

Een staaltje droge humor voor de liefhebber. Waar alle chique auto’s de oprit rustig oprijden, doet de Jeep het via zijn eigen pad.

2. Volkswagen – ‘Je zal er maar een hebben’

Sommige auto’s halen het kind in een man naar boven. Zo reden wij laatst de Toyota GR86, waar speelgoed voor volwassenen.

Hoewel je hier bij een ‘gewone’ Golf TSI met 122 pk sterke 1,4-liter viercilinder over kunt twijfelen, heeft de man in de autoreclame het grootste plezier in zijn Golf.

3. Distinction – Mazda MX-5

Een auto die wellicht meer de puber in je naar boven haalt, is de Mazda MX-5. Met zijn goede gewichtsverdeling en achterwielaandrijving is het een heerlijke sportauto om mee te beginnen. Of gewoon altijd in te rijden, want de MX-5 is een genot.

Hoewel een Miata (zoals de MX-5 NA in Amerika genoemd wordt) niet echt veel ruimte inneemt op een parkeerplaats, parkeerde deze roadster net voor een vrouw die in hetzelfde vakje wilde parkeren.

4. Statoil – Verkeerde auto gekrabd

Eenmaal in het parkeervak kunnen in de koude winters je ramen goed dichtvriezen met een laagje ijs. De man in de reclame maakt met veel moeite zijn auto klaar voor de weg, althans…

Hij denkt dat het zijn auto is, maar eigenlijk maakt hij de verkeerde auto ijsvrij. Bedankt buurman!

5. Peugeot 205

De Peugeot 205 heeft het een stuk meer naar zijn zin in de sneeuw. In een James Bond-achtige autoreclame is de kleine Fransman een ware superheld.

Dat de Peugeot 205 uiteindelijk ook een ‘sterk nummer’ is gebleken, staat vast. Van de kleine hatchback zijn 5,3 miljoen exemplaren gebouwd. Naast een sterk nummer ook een succesnummer dus.

Peters Proefrit: Peugeot 205 Rallye

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.