Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 4 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De grappigste autoreclames uit de geschiedenis (deel 4)

Autofabrikanten doen er alles aan om aandacht te vragen voor hun nieuwe model. Naast dat marketingbureaus social media en magazines gebruiken om te adverteren, is de televisie al jaren een geliefd podium voor autoreclames.

Wij doken in de archieven en lazen al jullie reacties onder deel 1, 2 en 3. Hieruit selecteerden wij de meest spraakmakende en grappigste reclames die ooit te zien zijn geweest op televisie. Vandaag deel 4!

De vijf grappigste autoreclames:

1. Volkswagen Bedrijfswagens

Workaholics als bouwvakkers en een postbezorgers nemen hun werk niet alleen mee naar huis, maar ook naar een kinderfeestje. Volkswagen spreek met deze grappige reclame veel hardwerkende mensen aan.

Deze vakmannen hebben degelijke bedrijfswagens nodig. Hoewel er concurrentie is op deze markt van bijvoorbeeld Ford, Mercedes en Renault, moet je volgens de Duitsers uit Wolfsburg natuurlijk een VW kopen of leasen.

2. Toyota Starlet

Hoewel de VW-bedrijfswagens volgens de autoreclame niet van ophouden weten, denken velen bij betrouwbare auto’s juist direct aan Japanse. Zo laat Toyota in een reclame zien hoe de oerdegelijke Starlet makkelijk 33 jaar meegaat als je er goed voor zorgt.

Uiteindelijk stapt de trouwe Starlet-rijder over op een Aygo, tevens een veilig keus wanneer het op betrouwbaarheid aankomt.

3. Volkswagen Hond

Betrouwbaarheid van een auto hangt ook erg van rijstijl en onderhoud af. Wanneer je vaak – met koude motor – de auto zwaar belast, slijten onderdelen nou eenmaal harden.

Voor het sportieve geronk hoeft de eigenaar van deze hond in ieder geval niet veel toeren te maken. De hond in de autoreclame is namelijk een uitstekende imitator van de viercilinder en andere auto-geluiden.

4. Audi RS4

Bij de Audi RS4 B5 heb je geen hond nodig voor het geluid. De 2,7-liter V6 zorgt in de B5-generatie al voor het nodige spektakel.

Hoewel er maar één slak op de motorkap zit, kun je onder de deksel twee slakken vinden. Deze turbo’s zijn medeverantwoordelijk voor de 380 pk die je in de RS4 tot je beschikking hebt.

5. Ford Mustang Shelby GT

Mooie auto’s rijden tijdens werktijd? Naast autojournalist of coureur zijn er maar weinig beroepen waarbij je dat mag doen. Toch heeft de politieagent met zijn Ford Crown Victoria ervoor gezorgd dat hij even in een Ford Mustang Shelby GT kan rijden. Kijk hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.