Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 4 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Review: miniatuuruitgave Peugeot E-legend in schaal 1/18

Op de Autosalon van Parijs in oktober 2018 verraste Peugeot vriend en vijand door een fabelachtige concept car uit de hoge hoed te toveren. Het model E-legend was een dikke vette knipoog naar de op dat moment (bijna) 50-jarige 504 Coupé, maar bracht ook verschillende boodschappen. Hoewel de auto an sich nooit in productie ging, heeft Otto Models het model in grote volumes uitgebracht.

Peugeot e-legend Ot323 otto models

Let wel, Otto Models is een specialist in schaalmodellen en dus is de E-legend een verkleinde uitgave van het origineel. Hij is achttien maal kleiner. Deuren, motorkap, kofferklep kunnen niet open. De wielen kunnen niet sturen, evenmin rollen. Toch verdient de auto het predicaat ‘natuurgetrouw kopie’. Het is een fraai kopie van het origineel, zij het een stuk kleiner.

Zo kwam de Peugeot e-Legend tot stand – Sjoerds Weetjes #136

Otto Models staan er om bekend resin-modellen te maken, waar je dus niet mee kunt spelen, louter naar kijken. Geniet je er ook van? Zoals gezegd, het is een uitstekend kopie. Het allerbeste dat op dit moment van de Peugeot E-legend is uitgegeven. Er zijn meerdere miniatuuruitgaves van de E-legend, zoals een aantal 1/43-uitgaves. Otto is de enige tot op heden die Peugeot zover heeft weten te krijgen dat het er een 1/18-versie van mag maken.

Peugeot e-legend Ot323 otto models

Autonoomrijden met een afstandsbediening

De E-legend kent een speciaal verhaal, dat Autovisie in een aflevering van Sjoerds Weetjes ooit uit de doeken heeft gedaan. Voor Peugeot is het model een vitrine van waartoe het in de toekomst in staat is. Het ging daarbij om de technische kant van het model. De auto zou autonoom kunnen rijden bijvoorbeeld. De fabrikant demonstreerde dat door er journalisten mee te laten méérijden, want de Peugeot zou zogenaamd zelf rijden. Autovisie legde dat uit dat de journalist niets deed, behalve vertrouwen hebben in de persoon die achter de auto aanliep met de afstandsbediening in de hand…

Video Otto OT323

Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen vertelt je het achtergrondverhaal van de verkleinde uitgave en oordeelt over de kwaliteit van het schaalmodel. Kijk hier de video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.