Autovisie
Autovisie Extra 4 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Door deze video’s word je een echte BMW-kenner

Ben je gek op BMW en wil je alles over het merk weten? Met onderstaande video’s kun je jouw kennis van de Beierse fabrikant uitbreiden. Veel plezier!

Waarom BMW twijfelde over de nieren voor de i3

We weten niet beter dan dat elk BMW-model de beroemde nieren als grille heeft, maar voor de BMW i3 was dat niet vanzelfsprekend. Er zijn tal van interne discussies aan vooraf gegaan voordat werd besloten dat ook de i3 het bekende BMW-familiegezicht mocht dragen. In onderstaande video leggen we je uit hoe dat tot stand kwam.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

De verborgen achterklep van de 3-Serie Touring

Praktisch, zo kun je de grote achterklep van de BMW 3 Touring noemen, te meer de vijfde deur van de Beierse stationwagon anders dan andere stationwagons een extra functionaliteit biedt.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Waarom de beroemde Z1 er bijna niet kwam

Wat is het meest excentriek gelijnde model dat BMW in de afgelopen decennia heeft geïntroduceerd? Ongetwijfeld geeft het gros van de ondervraagden de Z1 als antwoord, als dat kekke roadster-model je al meteen te binnen schiet. Maar weet je dat de designafdeling de Z1 eigenlijk anders had gezien?

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Van schadebak tot productiemodel: de E30 3-Serie Touring

De ontstaansgeschiedenis van de eerste 3 Touring is geen geheim. BMW is daar open over. Maar de Duitsers vertellen je niet alles. Bovendien, weet je dat er nog voordat de 3 Touring kwam er een Nederlandse variant bestond?

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Tijdreis door een unieke collectie

Een jaar of vijf geleden verkoopt een Brabantse ondernemer zijn bedrijf en schaft zich een BMW Z8. Wat hij niet wist, is dat die open tweezitter het startpunt vormde van een nieuwe hobby. Hij begon BMW’s te verzamelen. Trots op zijn collectie nodigde de voormalige ondernemer Autovisie uit voor een bezoek aan zijn verzameling, want “dit vinden meer mensen leuk”.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Wil je nóg meer weten over BMW? Speur dan verder op onze website of kijk op ons YouTube-kanaal, waar we je nog meer over BMW’s vertellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.