Autovisie
Autovisie Nieuws 15 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is de eerste elektrische cabrio van Mini

Dit is de allereerste Mini Cabrio met een volledig elektrische aandrijflijn. Hij is gebouwd door de heren en dames van Mini, maar de verkoopafdeling is er niet bij betrokken. Het is het eerste én enige exemplaar. Meer komen er, maar niet van deze editie.

Gecompliceerd? Om aan te geven dat Mini onderweg is naar een modellengamma met louter elektrisch aangedreven modellen bouwt de fabrikant alvast een elektrisch aangedreven Cabrio. Want ook in de toekomst komt er een open vierzitter en ook dat softtopmodel komt er met een elektrische aandrijving. Om het publiek alvast op te warmen voor de stekkerversie met open dak bouwde de fabrikant dit rijdende studiemodel.

Bekende aandrijflijn voor cabrio

Voor de ombouw pakte Mini de Cooper S-versie. Binnen de lengte van 3,86 meter, de breedte van 1,73 meter en de hoogte van 1,42 meter plaatste Mini de elektrische aandrijflijn van de elektro-hatch. Zowel de elektromotor als het accupakket hebben geen negatieve invloed op de wielbasis (onveranderd 2,50 m) en het bagagevolume (160 l) van de cabrio. Mini geeft aan dat de aandrijftechniek gelijk is aan die van de driedeurs Electric en dus over een elektromotor van 135 kW beschikt.

Mini cabrio electric

Met die specificatie legt de cabrio de sprint 0-100 km/h in 7,3 seconden af. Dat is minder dan de helft van de tijd, die de chauffeur nodig heeft om de softtop te openen of te sluiten, want totaal 18 tellen. Dat kan rijdend, maar niet tijdens de genoemde sprint. Het openen en sluiten van het dak kan tot bijna 50 km/h.

Naast Mini ook Rolls-Royce vol-elektrisch

Moederbedrijf BMW maakte eerder al bekend dat Mini als eerste merk binnen de BMW Group een volledig elektrisch aangedreven modellengamma kent. Aan het begin van het volgende decennium moet dat zijn gerealiseerd. Zustermerk BMW heeft daar meer tijd voor nodig. Rolls-Royce stapt ook over.

Mini cabrio electric, elektrische cabrio
Elektrische Mini Cabrio. (Afbeelding: BMW Group)

Mini komt eind 2023 de eerste elektro-auto beschikbaar. Na die Spectre zal gestaag een gamma elektromodellen worden uitgerold. De Ghost, Phantom en Cullinan worden afgelost door elektrotypes, maar niet voor 2030.

Occasions: drie weerbestendige cabrio’s voor minder dan € 15.000 getipt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.