Autovisie
Autovisie Nieuws 15 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Donkervoort steekt Atlantische Oceaan over

Het gaat er dan toch van komen. Donkervoort gaat beginnen aan een Amerikaanse carrière. Joop Donkervoort was in het verleden altijd terughoudend over verkoop in de Verenigde Staten, maar sinds de Nederlandse autobouwer de D8 GTO levert, komt er steeds meer vraag uit het land van Uncle Sam.

Die groeiende belangstelling vanuit Amerika in combinatie met de droom van de in de Verenigde Staten afgestudeerde huidige Donkervoort-eigenaar Denis geeft nu de doorslag om de Amerikaanse markt te betreden. “Toen ik in 2008 in Amerika studeerde, wilde ik altijd al in een van onze auto’s in Amerika kunnen rijden. Dat was míjn Amerikaanse droom. Dit jaar heb ik dat eindelijk kunnen doen!”

The American dream

De sportwagenbouwer stelde onlangs een Amerikaanse partner aan en de roadsters zijn zodoende per direct te bestellen. De eerste Donkervoort arriveert binnenkort bij een van de partners van Bespoke Imports Group, Naples Motorsports in Florida. Twee andere Donkervoorts worden naar Colorado en Californië verscheept.

De eerste auto’s die de oversteek maken zijn de huidige types. De fabrikant geeft al aan dat ook de volgende generatie in Amerika verkrijgbaar wordt. De fabrikant geeft aan: “De aanwezigheid nu is slechts de inleiding op veel grotere dingen die met toekomstige modellen gepland worden.”

Uncle Sam toont groeiende belangstelling in Donkervoort

“Onze auto’s zijn tot nu toe nooit verkocht in Amerika”, geeft Denis aan. “Toch krijgen we alleen vanuit Europa meer aanvragen dan vanuit de Verenigde Staten. We weten dan ook dat liefhebbers in Amerika op de hoogte zijn van onze capaciteiten. Onze sportwagens en hun prestaties dringen tot de Amerikaanse autoliefhebbers door. De vraag neemt dan ook sterk toe. We beginnen klein, maar Donkervoort heeft grote plannen voor de Verenigde Staten. Hypercartechnologie voor een supercarprijs is ook daar het perfecte recept voor succes.”

De prijzen van de D8 GTO Individual Series starten in de Verenigde Staten bij 240.000 dollar (exclusief belastingen). Verkoop en onderhoud worden uitgevoerd door Donkervoorts Amerikaanse partner Bespoke Imports Group. Het bedrijf werd in 2021 opgericht en heeft de ambitie om de meest vooraanstaande distributiepartner te worden voor exotische nichemerken die de Noord-Amerikaanse markt betreden. “We hebben lang gezocht naar de juiste partner. We moeten garanderen dat ook onze Amerikaanse klanten dezelfde extreme klantenservice en hetzelfde maatwerk kunnen geven.”

Duik in de Prijslijst: opties Donkervoort D8 GTO Individual Series

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.