Autovisie
Autovisie Nieuws 23 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Mini Cabrio wordt alleen in Born gebouwd

Dat de nieuwe Mini Cabrio bij VDL Nedcar in Born gebouwd gaat worden wisten we al, maar nu is het ook daadwerkelijk bevestigd. De nieuweling is de eerste open auto die in Limburg van de band rolt.

Het uiterlijk van de Mini Cabrio is weinig verrassend en borduurt gewoon door op het vorige model en de huidige driedeurs hatchback. Hij is dus groter dan zijn voorganger en dat zorgt er volgens Mini voor dat de Cabrio een volwaardige vierzitter is geworden.

“Volgens Mini is de Cabrio een volwaardige vierzitter geworden”

Het stoffen cabriodak is in 18 seconden volledig automatisch te openen en te sluiten, wat bij een snelheid tot 30 km/h kan. De speciale Mini Yours-versie van de softtop is uitgevoerd met het patroon van de Britse vlag, de Union Jack, bovenop het dak.

Als de Mini Cabrio op de markt komt, zijn er drie motoriseringen beschikbaar: de Cooper (1,5 liter driecilinder turbo met 136 pk), Cooper S (2,0 liter viercilinder turbo met 192 pk) en Cooper D (1,5 liter turbodiesel met 116 pk). Ze zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een zestraps automaat.

Mini Cabrio (1993 – 1996)

Mini Cabrio (2004 – 2009)

Mini Cabrio (2009 – heden)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.