Autovisie
Autovisie Nieuws 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Cupra herziet leveringsprogramma Born, ook instapper toegevoegd

Tijdens de onthulling van de elektrisch aangedreven Born eerder dit jaar maakte Cupra ook de prijsstelling bekend. Nu alle introductie-uitvoeringen zijn vergeven, is het tijd om de prijslijst te herzien. Let wel, een volgende aanpassing is al onderweg.

Cupra rolt de Born gestaag uit en doet dat door nieuwe versies toe te voegen en andere aandrijflijnen ernaast te zetten. Waar werd afgetrapt met de One-edities, daar wordt nu het definitieve programma neergezet. Weliswaar lijken de typenamen op elkaar, de specificaties van de verschillende uitrustingsniveaus zijn gewijzigd. De introductieversies met de toevoeging One hebben dus een specifieke aankleding mee gekregen. Overigens zijn die One-uitvoeringen volledig uitverkocht, zo laat de importeur weten.

Onder de 37 mille

Het leveringsprogramma bestaat nu uit een Essential, Business, Adrenaline, Performance en Copper Edition. Eerstgenoemde is nieuw, de resterende types verliezen dus de toevoeging One en beschikken over een licht aangepaste aankleding. De toevoeging van de basisversie zorgt tevens voor een lagere instapprijs van de Born, maar daarvoor heeft Cupra tal van zaken laten vallen. Door grootlichtassistent, navigatiesysteem, verkeersbordherkenning achterwege te laten bedraagt het prijskaartje € 36.990,-, precies 1000 euro minder dan de Business One. Wel standaard zijn onder andere led-verlichting, multimediasysteem met 12 inch touchscreen inclusief draadloze Apple CarPlay/Android Auto, 18 inch Cyclone Grey-wielen, een sportonderstel en kuipstoelen.

Aanpassingen programma

In vergelijking met de Business One is de Business afwijkend gespecificeerd én geprijsd. De prijs ligt liefst 2.000 euro hoger dan het introductiemodel. Dat komt tot uiting in de uitrustingsspecificaties. De importeur voegt onder andere een afsluitbaar middenarmsteunvak aan de lijst toe, net als een alarmsysteem en donker getinte ruiten achter. Daar staat tegenover dat de verwarmde stoelen en ruitensproeiers zijn verdwenen. Niet alleen bij het Business-niveau heeft de fabrikant de uitrusting aangepast, ook bij de luxere types.

De Adrenaline heeft nu standaard een alarm ten opzichte van de goedkopere 2000 euro goedkopere (!) Born Adrenaline One. De Performance heeft voor de prijsaanpassing van twee mille ook een alarm gekregen alsmede een 360 graden camerasysteem en 20 in plaats van 19 inch wielen. Het topmodel beschikt nu ook over de aluminium bumperdetails. En dat voor twee mille extra. Cupra geeft aan dat de Born voor de 2022-subsidieregeling in aanmerking komt, waarmee de forse prijsverhoging vanuit de fabrikant deels wordt gecompenseerd door de overheid.

Zelfde aandrijflijn

Voor de aandrijving van de kakelverse instapversie zorgt een 150 kW sterke elektromotor, die zijn energie haalt uit een 58 kWh-accupakket. De uitvoering krijgt dus nog niet de zwakkere elektromotor met een kleiner accupakket. Pas in de loop van 2022 wordt de Born leverbaar met een 110 kW sterke elektromotor. Wat de accupakketten betreft, verschijnen er een kleinere en grotere batterij. Het absolute basismodel krijgt dan een accupakket met een capaciteit van 45 kWh. Het topmodel komt met 77 kWh voor de dag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.