Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 21 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze EV van traditioneel merk is plots duizenden euro’s goedkoper

Op zoek naar een betaalbare elektrische auto? Dan is de Cupra Born nu wellicht interessant. Cupra verlaagt de prijs van de EV namelijk plots met duizenden euro’s. Daarmee is-ie nu veel goedkoper dan de Volkswagen ID.3.

Elektrische auto’s uit de Volkswagen Group worden nog niet zo gretig gekocht als de fabrikant ongetwijfeld hoopte. Productiebanden van onder meer de Volkswagen ID.3 zijn afgelopen jaar meermaals tijdelijk stilgelegd. Nu is het de Cupra Born die wederom met een groot kortingsbord in de etalage wordt gezet.

EV door korting goedkoper dan Volkswagen ID.3

De elektrische auto was voorheen leverbaar vanaf een kleine 40.000 euro. Nu biedt het merk de Born aan met zo’n 3.000 euro korting. Je koopt de EV daardoor al vanaf 36.940 euro. Daarmee is-ie plots stukken goedkoper dan de Volkswagen ID.3, waar je minimaal 42.690 euro voor betaalt. De leaseprijs van de Born zakt naar 438 euro per maand.

Cupra Born EV elektrische auto's korting te koop nieuwprijs
Autovisie reed de Cupra Born vorig jaar een aantal maanden als duurtester. (Afbeelding: Autovisie)

Een goed begin van 2024. Zeker omdat Nederlandse EV-kopers (in tegenstelling tot Duitse) ook volgend jaar nog aanspraak kunnen maken op 2.950 euro aan subsidie bij de aankoop van een elektrische auto. Je hoeft dus nog maar 33.990 uit eigen zak te betalen.

SEPP voor Cupra Born Performance-variant

De instapper komt met een 58 kWh-accupakket, heeft 204 pk en een actieradius van 425 kilometer. Voor zo’n 2.000 euro meer heb je nu ook de Cupra Born Essential met eveneens een 58 kWh-accupakket. Het bereik is hetzelfde, maar je krijgt daarin wel een sterkere elektromotor die 231 pk produceert.

Autovisie Supertest: Dit zijn de 10 deelnemers van 2023

De Perfomance-variant, waarvan de nieuwprijs enkele maanden geleden nog met 4.000 euro zakte, daalt nu met nog eens 1.000 euro tot 45.990 euro. De fiscale waarde zal onder de 45.000 euro liggen, want volgens het merk komt deze versie van de Cupra Born nu ook in aanmerking voor de EV-subsidie van bijna 3.000 euro. Onze rijtest met de elektrische auto zie je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.