Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 17 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Citroën maakt guitige buggy van Citroën Ami

Het elektrische stadsautootje van Citroën, de Ami, is op zichzelf al een bijzonder creatief model. Toch doen de designers van de Franse fabrikant er nog een schepje bovenop en presenteren de Citroën My Ami Buggy Concept.

Geef een auto grote wielkasten, dikke offroad-banden en een bullbar, dan wordt het een stoere auto toch? In geval van de Ami niet helemaal, zelfs met offroad-aankleding blijft het vooral een aaibaar wagentje.

Compact maar vol opslagruimte

Toch is de Citroën My Ami Buggy Concept bedoeld voor het avontuur en is het meer dan een kunststof brommobiel met stoere opsmuk.

(Afbeelding: Citroën)

Zo is er slim nagedacht over gewichts- en ruimtebesparing. De stoelen zijn gemaakt van traagschuim – evenals in de gewone Ami. Dit bespaart ruimte, is zacht en uitwissel- en uitwasbaar.

Behalve de spullen die je voor de picknick op het strand mee kan nemen op het stalen bagagerek, is er een speciale bagage-set ontworpen die perfect in het interieur van de Citroën Ami Buggy past. Zelfs het stuur is een opbergplek. Door middel van een magneet kan je een speciaal heuptasje vastplakken aan het stuurwiel.

Een knipoog naar de Citroën Méhari

Ook conventionele deuren waren te zwaar en onpraktisch voor de Citroën Ami Buggy. Het kleine scharnierende deurtje – waarin je een tas kunt meenemen – is af te sluiten door middel van een waterdicht canvas. Dit is een knipoog naar de Citroën Méhari uit de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw.

(Afbeelding: Citroën)

Anders dan de Mehari is de Ami volledig elektrisch. Hij wordt aangedreven door een elektromotor die begrensd is op 8 pk. Met zijn 5,5 kWh accupakket heeft de ‘gewone’ Ami een rijbereik van 75 kilometer.

De Citroën Ami is al te koop in België

Citroën My Ami Buggy Concept is zoals de naam al zegt, een studiemodel. De gewone Citroën Ami is echter al gewoon te koop bij onze Zuiderburen. Voor 7.690 euro heb je al de elektrische brommobiel. In Nederland wordt de Ami nog niet aangeboden, wel kan je de tweezitter (laten) invoeren. Autovisie ging begin dit jaar met het stukje Frans vernuft op pad. De Ami bewees zijn functie direct in het druilerige Nederlandse weer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.