Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 7 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Car of the Year-kandidaat (3/7): Peugeot 408 – Trendsetter of designblunder?

De ontknoping voor de verkiezing van de Auto van het Jaar 2023 nadert. Net als voorgaande jaren zijn er weer zeven finalisten geselecteerd. De aankomende zeven dagen lichten we iedere dag een kanshebber voor de titel Car of the Year uit.

De uitreiking van Car of the Year vindt dit jaar plaats op 13 januari. Tegen die tijd is de live-stream te zien via Autovisie.nl.

Peugeot 408 Car of the Year

Trendsetter of designblunder? Dat vroegen we ons af tijdens de eerste test met de Peugeot 408. De auto is geen SUV maar een verhoogde hatchback met een coupé-lijn, een verlaagde SUV of een moderne hoogpotige sedan met aflopende daklijn. Als we voor een term moesten kiezen: cross-over. Die veelgebruikte term dekt de lading altijd.

Qua design verdient de potentiële Car of the Year in ieder geval de originaliteitsprijs. Echter, ook de Citroën C5 X heeft soortgelijke vorm, dus helemaal uniek is-ie niet.

Car of the Year-kandidaat (2/7): Is de Kia Niro een kanshebber?

Ook het interieur van de 408, dat lijkt op dat van de 308, is strak vormgegeven met mooie materialen. Het infotainment is sterk verbeterd met wat we van Peugeot kennen en achterin zit je vorstelijk met veel been- en voldoende hoofdruimte.

Car of the Year of te duur?

Volledig elektrische is de Peugeot 408 nog niet. De krachtigste aandrijflijn levert 225 pk. Dit is een hybride-aandrijflijn. Ook is er een 180 pk hybride en 130 pk 1,2-liter driecilinder leverbaar.

Peugeot 408, design, Trendzetter, car of the year, auto van het jaar
(Afbeelding: Peugeot)

Het prijskaartje van de Peugeot 408 is een negatief punt van de Fransman. De auto kost je minimaal 41.420 euro. De hybrides beginnen bij 46 mille.

Rijden met de Peugeot 408

Hoe het is om met die nieuwe auto van het jaar-finalist te rijden, laat Jaco Bijlsma in onderstaande video zien. Tevens mag Jaco dit jaar weer zijn stem uitbrengen als jurylid van Car of the Year. Maakt deze Fransman kans om de winst binnen te slepen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.