Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 7 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Na de uitleg van Elon Musk kijk je heel anders naar het Tesla-logo

Er zijn weinig auto’s deze eeuw die de automarkt zo op zijn kop hebben gezet als de Tesla Model S. Elon Musk vulde een gat in de markt en al snel werd de in 2012 gelanceerde elektrische auto ‘normaal’ in ons straatbeeld. Maar wat is de betekenis van het Tesla-logo eigenlijk?.

Welke Tesla’s je ook rijdt, ze hebben een paar dingen gemeen. Zo zijn ze allemaal elektrisch en dragen ze een T op de neus. Dat logo is overigens meer dan de eerste letter van de merknaam. Na de uitleg van Elon Musk zie je het nooit meer anders.

Wat betekent het logo van Tesla?

Internet staat vol met grappige tweets en beweringen over het symbool van Tesla. Zo lijkt het logo veel op de neus van een kat, iets wat Elon Musk beaamt.

Maar er is ook een officiële verklaring van de CEO en beroepsgek. De T refereert aan de dwarsdoorsnede van een cirkelvormige elektromotor. Hierin zit het Tesla-logo meerdere malen verwerkt. Dit vergeet je niet meer.

(Afbeelding: Bugman123.com)

De X van SpaceX

De logo’s van Tesla en SpaceX (dat andere bedrijf van Elon Musk) zijn beide ontworpen door Ro-studio in New Jersey.

(Afbeelding: SpaceX)

Ook bij het logo van zijn ruimtevaartbedrijf is het één letter die eruit springt en een dubbele betekenis heeft. Bij SpaceX is dat natuurlijk de X, waarin een raket de ruimte in vliegt.

Het kan gecompliceerder dan het logo van Tesla

Het verhaal achter de T van Tesla is leuk, maar er zijn wel complexere logo’s van automerken. Neem bijvoorbeeld het logo van het Italiaanse merk Alfa Romeo.

(Afbeelding: Pixabay)

De witte vlag met het rode kruis komt voort uit de kruistochten die zich eeuwen geleden in Milaan, de geboorteplaats Alfa Romeo, bezighielden. De slang rechts afgebeeld is het symbool van de familie Visconti, een adellijke familie die de stad Milaan bestuurde. Rondom het logo zijn veel verschillende theorieën, dit is de meest gehoorde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.