Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit kost onderhoud van een Bugatti Chiron

Menig autoliefhebber droomt van een Bugatti Chiron of ander hypercar. Echter, door het extreme prijskaartje van zo’n auto, is het maar voor weinig mensen weggelegd. Niet alleen de aanschaf is duur, ook het onderhoud kost veel geld. In dit artikel bespreken wat het onderhoud van een Bugatti Chiron kost als je de bolide 10 jaar bezit.

Autovisie heeft niet zelf een Bugatti als duurtester gehad, maar we kijken naar de prijzen die Bugatti rekent voor standaard onderhoud. Er kunnen dus altijd meer onderdelen kapot gaan.

Dit kost het onderhoud van een Bugatti Chiron

Hoewel een Bugatti Chiron in veel opzichten niet te vergelijken is met jouw Volkswagen Polo, moet de hypercar ook gewoon onderhoud hebben. De 3,2 miljoen euro (ex. Belastingen) kostende Chiron moet elke 14 maanden of 16.000 kilometer nieuwe vloeistoffen als motorolie en remvloeistof hebben. Kosten? 23.339 euro.

Een onderdeel dat je bij de Bugatti Chiron wel moet vervangen en bij jouw auto – als het goed is – niet, zijn de velgen. Om veiligheidsredenen moeten de carbon velgen iedere veertien tot zestien maanden of iedere 16.000 kilometer vervangen worden, gelijk met het onderhoud dus. Het vervangen van de wielen, zonder banden, kost iets meer dan 46 mille. Wil je ook banden erbij, dan moet je 39.000 euro extra neertellen. Tenminste, als je voor de Michelin Pilot Sport Cup 2R-banden gaat. Je kunt ook voor goedkopere banden kiezen. De minimale prijs is 7.432 – dat valt dan relatief mee.

Banden zijn niet zo speciaal, die moet je ook bij jouw auto vervangen. Wat wel uniek is, is dat Bugatti de turbo’s en brandstoftank van de Chiron ook als slijtageonderdeel ziet.

Een ton per jaar

Tel je alles bij elkaar op, dan ben je in vier jaar tijd ongeveer 407.577 euro bedragen exclusief belastingen, arbeidskosten, transport- en reiskosten. Dit is inclusief drie olieverversingen, twee velg-/bandenwissels, vier nieuwe turbo’s, een nieuwe brandstoftank en een set remmen.

Prijzen in dit artikel zijn niet bevestigd door Bugatti.

5 redenen waarom je (niet) de Bugatti Chiron Pur Sport moet kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.