Autovisie
Autovisie Nieuws 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Record: Bugatti Chiron van 4 miljoen euro op Nederlands kenteken

Voor het eerst is er een auto met een nieuwwaarde van vier miljoen euro op Nederlands kenteken geregistreerd. De sportwagen, een Bugatti Chiron, werd deze week afgeleverd, zo blijkt uit data van de RDW.

De Chiron, hier afgebeeld op archieffoto’s, kent een nieuwprijs van precies 4.064.477 miljoen euro. Daarmee verbreekt de hypercar het record dat eerder dit jaar werd neergezet. Afgelopen maart registreerde Bugatti-dealer Pon Luxury Cars in Leusden een Chiron met een nieuwwaarde van 3.622.222 euro in Nederland. Nu, drie maanden later, volgde er een ter waarde van 3.636.742 euro. Het record werd direct gebroken, want meteen ging het exemplaar van dik vier miljoen euro op kenteken.

Bugatti Chiron

Wie de koper is, laat de Bugatti-dealer niet weten. “Wij doen nooit uitspraken over onze clientèle”, aldus het dealerbedrijf, dat reeds zeven Chirons op Nederlands kenteken afleverde. Het ‘goedkoopste’ exemplaar kostte dik 2,6 miljoen euro en werd in 2018 afgeleverd. De vanafprijs van de hypercar ligt momenteel op 2,7 miljoen euro. Met tonnen kostende opties en gepersonaliseerde verzoeken loopt het prijskaartje rap op. Van de nieuwprijs vloeit uiteraard 21 procent aan btw naar de staatskas, terwijl het bpm-bedraag nu 192.000 euro bedraagt.

Bugatti Chiron

Slechts 500 stuks

De Bugatti Chiron is met een begrensde topsnelheid van 420 km/h de snelste productie-auto ter wereld en haalt als Super Sport zelfs 440 km/h. Van stilstand naar 100 km/h doet de sportcoupé met 8.0 W16-benzinemotor en vier turbo’s in 2,4 tellen. Er worden slechts 500 stuks met de hand vervaardigd, die allemaal zijn verkocht. Hij kwam in 2016 op de markt en gaat in 2024 uit productie.

Dit zijn de duurste auto’s die in 2021 zijn geregistreerd

Eerste Aston Martin Valkyrie op kenteken

Het is een goede week voor de Nederlandse staatskas. Op dézelfde dag als de Bugatti Chirons ging een 3,2 miljoen euro kostende Aston Martin Valkyrie op kenteken. Deze sportcoupé is ontwikkeld in samenwerking met het raceteam van Max Verstappen en kent dezelfde designer, de superieure Adrian Newey, als de F1-racewagen van Red Bull Racing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.