Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 11 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Bugatti haalt mijlpaal: 200ste Bugatti Chiron gebouwd

Het duurde meer dan twee jaar sinds de lancering van de Bugatti Chiron, maar dan heb je ook wat. Om precies te zijn heb je dan 200 Chirons. Bugatti heeft er namelijk nu precies zoveel van gemaakt. 

Bugatti Chiron Sport 110 ans Bugatti Foto 7

In het Franse Molsheim werkt een team van hypercar-experts al meer dan twee jaar in het niet zo geheim aan een van de machtigste auto’s van dit moment: de Bugatti Chiron. Dat team heeft nu een flinke mijlpaal bereikt, want ze hebben tweehonderd Chirons afgeleverd. Dat werd gevierd met een speciale editie die van de band rolde. Of eigenlijk een niet zo heel speciale editie, want we hebben hem al eerder gezien: de blauwe 110 Ans Bugatti-editie.

10 maanden

De 200ste Chiron is ondertussen onderweg naar zijn Zwitserse eigenaar. Het heeft in totaal 10 maanden geduurd voordat de auto vanuit niets is opgebouwd. Dat klinkt als een flinke periode om een auto te bouwen, maar als je bedenkt dat de uiteindelijke assemblage al acht weken in beslag neemt, dan valt het wel weer mee. Ook is het een flinke klus om de 1.500 pk en 1.600 Nm sterke 8 liter quad-turbo W16 in elkaar te schroeven.

De automaker verwacht dat er dit jaar iets meer dan 80 Chirons van de band rollen. Vorig jaar produceerde het merk er 76 en het jaar ervoor kwamen ze niet verder dan 70. Er zit dus een stijgende lijn in. Overigens zijn ze in Molsheim nog niet op de helft van de hele productie. Bugatti wil uiteindelijk 500 exemplaren van de Bugatti Chiron aan rijke klanten slijten. Op dit moment zijn er iets meer dan 400 verkocht. Er zijn dus nog iets minder dan 100 hypercars opzoek naar een toekomstige baas.

Speciale wagens

Naast de Chiron is Bugatti bezig met nog twee heel speciale wagens. Een daarvan hebben we al een paar keer voorbij zien komen: de Bugatti La Voiture Noire. Deze €16,7 miljoen kostende Bug gaat naar verluid naar ex-Volkswagen Group-baas Ferdinand Piech. Ook werd even geroepen dat Cristiano Ronaldo de koper zou zijn, maar dit werd door zijn manager ontkracht.

Naast de La Voiture Noire kunnen we in augustus nog een nieuwe Bugatti verwachten. Op het Pebble Beach Concours d’Elegance 2019 zou deze zijn opwachting moeten maken. We weten voor de rest nog niets over het model, behalve dat er al enkele van verkocht zouden zijn. De geruchten gaan over een Superleggera, Aperta of Super Sport editie van de Chiron. Ook over de prijs wordt al gespeculeerd. Deze zou rond de vijf miljoen liggen. Een koopje…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.