Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 11 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Mini Rocketman, de volgende elektrische Mini is een oudje

De eerste volledig elektrische Mini is nog maar net aangekondigd, en de volgende staat alweer klaar. Het rare is alleen dat hij eigenlijk al uit 2011 stamt. Zeg hallo tegen de Mini Rocketman.

Mini Rocketman

In 2011 presenteerde BMW de Mini Rocketman. Een kleine conceptwagen die het Mini-merk in het kleine stadswagensegment moest duwen. En hoewel er toen serieuze plannen waren om de auto ook daadwerkelijk op de markt te brengen, kwam dit er niet van. BMW zocht een partner om de ontwikkelings- en productiekosten mee te delen en leek deze in Peugeot gevonden te hebben. De onderhandelingen liepen helaas op niets uit daarmee leek het ook gedaan te zijn met de plannen rondom de Rocketman. Maar BMW liet het kekke karretje niet zomaar los, want nu zijn er plannen om de productie in China op te zetten.

Elektrische aandrijving

BMW zou daar namelijk een nieuwe partner in Great Wall Motors gevonden hebben. Niet alleen kan BMW de kosten delen, maar heeft het ook gelijk toegang tot een bestaand platform waarop de Rocketman gebouwd kan worden. Great Wall Motors produceert namelijk zelf de Ora R1, een kleine hatchback. Deze is ook geschikt voor elektrische aandrijving, en gezien de tijd waarin we leven, ligt daarop ook de focus van BMW. Dit terwijl de Rocketman aanvankelijk met diesel- en benzinemotoren gepresenteerd werd.

Mini Rocketman

Door de joint venture tussen BMW en Great Wall Motors is het de bedoeling om de Rocketman in 2022 wereldwijd op de markt te krijgen. En hoewel nog niets officieel bekend is gemaakt, is het niet raar om te denken dat deze op het platform van Ora R1 komt te staan. Dat zou betekenen dat de Mini Rocketman aangedreven wordt door één elektromotor op de vooras. Deze is in de Ora goed voor 48 pk en 132 Nm. Samen met de 33 kWh-accu zou hij een bereik kunnen hebben van maximaal 350 kilometer.

Smart

Opvallend is dat de joint venture en de plannen voor de Mini Rocketman komen nadat Mercedes het Smart-merk voor 50% verkocht aan Chinese automaker Geely. Deze is van plan om een hele nieuwe generatie Smartjes op de markt te brengen. Ook die gaan zich bevinden in het kekke stadswagentjes-segment.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.