Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 18 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW: ‘We krijgen alleen goede feedback op gigantische grille’

Het is inmiddels duidelijk dat de nieuwe BMW 4 Serie ook een enorme nierpartij krijgt. En hoewel niemand dit mooi lijkt te vinden, claimt BMW dat het precies is wat klanten willen. De Duitsers krijgen alleen maar goede feedback over de gedurfde designkeuze.

Afgelopen september presenteerde BMW de conceptversie van de nieuwe 4 Serie. Een auto die vanuit bijna elke hoek zeer goed gelukt is, behalve vanaf de voorkant. Men reageerde geschokt op de gigantische grille. Destijds leek het er nog op dat BMW hiervoor had gekozen om de aandacht te trekken, maar niets bleek minder waar. Een kiekje van productiemodel lekte het internet op waarop de grote nieren weer te zien waren. De doorslag kwam met de laatste teaser voor de 4 Serie die in de GT3 gaat racen. Deze had ook de gigantische grille. Maar hoe kan het dat BMW doorzet met een designkeuze waarvan iedereen zegt dat het lelijk is? Simpel: BMW heeft klanten die zeggen dat het prachtig is.

BMW Concept 4

Gigantisch succes

Tenminste, als we Peter Henrich, productbaas bij BMW, mogen geloven. In een interview met Autocar vertelde hij het volgende: “Het designteam met Adrian van Hooydonk doet geweldig werk op het gebied van het ontwerpen en het definiëren van het karakter van een auto. De feedback die we erop krijgen is dan ook erg positief. Toen we het (de grote grille) voor het eerst lieten zien op de X7, zeiden mensen: ‘hoe groot is de grille?’ Maar onze klanten reageerden helemaal niet op die manier. De auto is een gigantisch succes en is al voor langere tijd uitverkocht.”

BMW X7 - 2019 Foto 8

Daaruit blijkt dat BMW liever naar de mening van betalende klanten, dan naar de reacties van beursbezoekers luistert. “Er zullen altijd mensen zijn die specifiek op zoek zijn naar iets om kritisch over te zijn, mensen die bang zijn voor iets nieuws. Maar we zijn erg zeker van onze zaak en zullen op deze manier doorgaan,” aldus Henrich.

Niet geschikt

Dat betekent niet dat we binnenkort enkel nog BMW’s met enorme nieren voorgeschoteld krijgen. Henrich laat namelijk weten dat de designkeuze niet geschikt is voor elk model. Sommige modellen vragen om een uitgesprokener design dan anderen. “Een klant die een 3 Serie wil, is op zoek naar een andere auto dan iemand die voor een Z4 of een X6 kiest,” voegt Henrich toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.