Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 9 sep 2023
Leestijd: 1 minuut

BMW heeft het licht gezien en stopt met abonnement op stoelverwarming

Toen BMW aankondigde abonnementen op stoelverwarmingen aan te bieden, liep social media vol met boze en met name verbaasde reacties. Gelukkig luistert het Beierse merk naar klanten, fans en journalisten. Ze stoppen namelijk met het abonnement op stoelverwarming.

Het abonnement op stoelverwarming is zo omstreden omdat je per maand voor de functie kan betalen terwijl de hardware altijd al in je BMW zit. Uit een onderzoek bleek eerder al dat consumenten hier helemaal niet op zitten te wachten.

Geen abonnement op stoelverwarming meer

BMW stopt dus met het abonnement op stoelverwarming en schrapt ook andere abonnementen. Alle hardware-functies die in je auto zitten, kan je altijd gebruiken zonder dat je hier per maand voor hoeft te betalen.

Wel blijft BMW ‘on demand’ softwarefuncties bieden

Een abonnement op software-functies blijft wel. Dit liet bestuurslid Pieter Nota weten in een interview met het Britse Autocar.

Met de software-functies waar nog wel een abonnement op afgesloten kan worden, bedoelt BMW functies als parkeerhulp en rij-assistentie. Volgens het merk wordt dit wel door klanten geaccepteerd.

Deze droomauto wordt wel werkelijkheid | Beursverslag IAA München Deel 2

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.