Autovisie
Autovisie Nieuws 6 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

BMW Concept M8 Gran Coupé bijna karikaturaal dik

Eerste vluchtige indruk van deze BMW Concept M8 Gran Coupé? Door die enorme luchtinlaten onder en naast de nieren lijkt hij zowat een karikatuur van een M-model.

bmw_concept_m8_gran_coupe_62

We doen het studiemodel daarmee te kort. Want de Concept M8 Gran Coupé lijkt een fraaie verschijning te zijn geworden, die vooral van de zijkant iets weg heeft van de Aston Martin Rapide (het stuk vanaf de voorstijlen naar achteren). Verschillen met de Concept 8 Series van vorig jaar zijn er ook. De koplampen zijn niet zo scherp en de nieren zijn een stuk minder groot. Bovendien hellen die laatste minder naar voren. De Concept M8 Gran Coupé staat dan ook een stuk dichter bij het productiestadium dan de Concept 8 Series.

In 2019 op de markt

Opvallende concept car-geintjes zijn de gele koplampen, de wel héél diepe voorbumper, de goudkleurige uitlaten, de forse koelopeningen onder de achterlichten en de ver omhoog staande ‘ducktail’-spoiler. Over specificaties heeft BMW het niet. De productie-M8 krijgt gewoon de 4,4 liter twinturbo V8 van de huidige BMW M5. Zowel de 8 Serie Gran Coupé als de M8 Gran Coupé komen in 2019 op de markt. Daarvoor is het de beurt aan de tweedeurs 8 Serie en M8. Er komt ook een cabrioversie van het model.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.