Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 30 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

Deze occasion wil je BMW M850i Jeff Koons: rijdende kunst

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een bijzondere versie van de BMW M850i.

De tweede generatie BMW 8-Serie wordt verkocht vanaf 2018 en is een van de duurste en dikste BMW’s die je kon en kan kopen. Hoewel een Alpina B8 of M8 Competition nog bruter is dan een M850i, is deze uitvoering wel erg bijzonder.

BMW M850i Jeff Koons

Want deze occasion is geen normale BMW M850i, het is een speciale Jeff Koons editie. En ja, dit kunstwerk is straatlegaal!

Occasion, occasions, jeff koons, BMW M850i
(Afbeelding: AutoTrack)

Onder de motorkap ligt gewoon een 4,4-liter V8 met twee turbo’s. De aandrijflijn is goed voor 530 pk en 750 Nm aan koppel. Hoewel je hiermee een snelle coupé hebt, koop je deze occasion niet enkel voor de prestaties.

Occasion, occasions, jeff koons, BMW M850i
(Afbeelding: AutoTrack)

Want het design is ronduit opmerkelijk te noemen. Kunstenaar Jeff Koons, bekend van onder andere de Puppy in Bilbao, heeft het in- en exterieur van de auto aangepakt.

Onbekende occasion: Nissan Xterra, offroader uit Qatar!

Eerder verscheen er al een M3-racewagen met een speciale Jeff Koons-livery, hoe bijzondere deze oude BMW en de M850i is, vertelt Sjoerd van Bilsen in onderstaande video.

Van de auto zijn er slechts 99 exemplaren gemaakt en ze zijn extreem prijzig. Het is immers kunst en een auto in een.

Een unieke maar dure occasion.

Een BMW-dealer vraagt dan ook meer dan 4 ton voor de auto. De bijzondere occasion is niet echt een tweedehands auto te noemen. Er staat slechts 54 kilometer per de teller. Voor het geld rijd je in ieder geval wel een opvallende en unieke auto.

Occasion, occasions, jeff koons, BMW M850i
(Afbeelding: AutoTrack)

Dit is de snelste occasion van Nederland!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.