Remco Slump
Remco Slump Nieuws 30 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Dat rijke Chinezen geen smaak hebben, bewijzen deze blingbussen van Mercedes

Waarom de nieuwe BMW 7-serie zo’n grote, verlichte nierengrille heeft? Omdat de voorkeuren van Europese kopers niet langer leidend zijn. Rijke Chinezen willen opvallen en dat weten BMW en Mercedes ook. Kijk maar naar deze V-Klasses…

Op de Shanghai Motor Show stond bijna een hele hal vol met Mercedes V-Klasses. Geen standaardmodellen, maar opzichtig aangeklede exemplaren van diverse tuners.

Mercedes V-Klasse in China heel populair

En dat niet alleen. Zelfs op de officiële stand van Fujian Benz – een joint venture tussen Fujian Motor en Mercedes-Benz – stonden alleen maar glimmende chroombussen.

Mercedes
(Afbeelding: Autovisie)

Waarom? Omdat de Mercedes V-Klasse in China enorm populair is onder de rijken. Chineze autokopers waarderen ruimte, daarom worden er zoveel auto’s met lange wielbasis verkocht, zoals de BMW 3-Serie L, de Peugeot 508 L en de Volkswagen Tiguan L.

Mercedes
(Afbeelding: Autovisie)

En denk nou niet dat de in China verkochte V-Klasse hetzelfde is als de Europese personenbus. Hier wordt de V met name gebruikt als veredeld taxibusje. In China is het interieur veel luxer aangekleed, met loungestoelen in plaats van zitbanken.

Getunede exemplaren met veel chroom en leer

De overtreffende trap zijn deze getunede exemplaren. Motorisch verandert er niets, alleen wordt het uiterlijk opgeblingd met grote glimmende grillen en verchroomde details op ieder paneel.

Mercedes
(Afbeelding: Autovisie)

Open je de schuifdeuren, dan word je verwelkomd door kitscherige led-verlichting, gordijntjes, een overdaad aan leer en de meest comfortabele stoelen die je ooit hebt gezien.

Mercedes
(Afbeelding: Autovisie)

Deze V-Klasses zijn dan ook niet bedoeld om zelf in te rijden, maar om in gereden te worden, door een chauffeur met een pet op en handschoenen aan. Champagnefluitje uit de boordkoelkast, krantje erbij en gaan, naar de volgende meeting of Gucci-winkel.

Mercedes
(Afbeelding: Autovisie)

Een contrast met Nederland, waar je best een dure auto mag kopen, maar dan wel in het zwart of grijs om niet te veel op te vallen. Vermogende Chinezen willen juist laten zien hoeveel geld ze hebben. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg? Niks ervan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.