Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 25 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom de BMW 7-Serie alleen als lange variant komt

BMW levert de 7-Serie normaliter als normale en verlengde versie. Tot nu, want de nieuwe generatie komt er in één lengte. Waarom?

Van de vorige generaties leverde BMW zoals gezegd dus een reguliere en verlengde versie. Die tweede, die de naam ‘L’ droeg, was met name gewild op de Chinese markt. Voor de nieuwe generatie heeft de Duitse autobouwer ervoor gekozen om de 7-Serie in één lengte op de markt te brengen. Met een goede reden.

Tweede zitrij

De vraag naar de verlengde versie van de 7-Serie was de laatste jaren al erg hoog. Wie zoveel geld uitgeeft voor een statige limousine, wil ook de meeste ruimte aan boord. En dan met name op de tweede zitrij, want daar merk je het meeste van die lengte.

Mensen die voor de reguliere versie kiezen, doen dat meestal omdat die beter rijdt dan de verlengde variant. Een kortere wielbasis zorgt er immers voor dat de auto iets dynamischer is. Maar voor die specifieke klant heeft BMW al een ander model in het gamma.

8-Serie Gran Coupé

“Mensen die een grote, luxe maar iets sportievere sedan willen, kiezen voor de 8-Serie Gran Coupé”, vertelt Pieter Nota aan Autovisie. “Wie op zoek is naar de meest luxe en comfortabele sedan, komt bij de nieuwe 7-Serie uit.”

Groot is-ie dan ook. Het nieuwe vlaggenschip meet 5,39 meter in de lengte, is 1,95 meter breed en 1,54 meter hoog. De wielbasis bedraagt 3,25 meter. Dat is een stuk langer dan de vorige generatie. Die was namelijk 5,12 meter lang, 1,90 meter breed en 1,47 meter hoog. De wielbasis van de reguliere versie bedroeg 3,07 meter. De verlengde versie was 5,26 meter lang en had een wielbasis van 3,21 meter. De huidige 7-Serie is dus groter en ruimer dan de vorige verlengde variant.

Specificaties BMW i7

Qua aandrijflijn zet de nieuwe 7-Serie overigens ook flinke stappen ten opzichte van zijn voorganger. Hij is er namelijk nu als volledig elektrische i7. Die verschijnt eerst als xDrive60, met vierwielaandrijving en 544 pk. De 101,7 kWh is goed voor een bereik van maximaal 625 kilometer. De levering van de i7 start in november van dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.