Autovisie
Autovisie Nieuws 18 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Maybach houdt voorlopig vast aan Mercedes-vorm

Mercedes-Benz is goed te spreken over de herintroductie van het luxelabel Maybach, maar ondanks de uitstekende verkoopcijfers zal Mercedes-Maybach, zoals de divisie officieel heet, geen zelfstandige modellen in het programma krijgen.

vision_mercedes-maybach_ultimate_luxury_5_03a8000008b606a4

Anders dus dan zustermerk Mercedes-AMG waar inmiddels verschillende modellen specifiek voor het sportieve label zijn ontwikkeld. Volgens een insider verkoopt AMG veel meer auto’s op jaarbasis dan Maybach, waardoor het zich wel zelfstandige types als de GT en GT 4-door Coupé kan veroorloven. Bovendien, AMG begeeft zich in een groot aantal marktsegmenten, terwijl Maybach zich beperkt tot het luxury-segment waar de verkoopvolumes laag zijn.

vision_mercedes-maybach_6_cabriolet_69

Vision 6

Zoals Autovisie vorig jaar al berichtte, onderzocht Mercedes-Maybach om met een eigen modellengamma te komen, waarvan er geen directe Mercedes-variant beschikbaar was. Het merk stelde al verschillende studiemodellen voor, die wezen op de mogelijke koers. Met de Vision 6 Coupé en Vision 6 Cabriolet bracht het merk twee sportief gelijnde studiemodellen uit. Later volgde een SUV met de lijnvoering van een sedan. Laatstgenoemde stond bovenaan de nominatielijst om in productie te worden genomen. Het ontwerp werd echter door het management voor serieproductie afgekeurd. Het blijft bij een concept car.

Vision Mercedes-Maybach 6

Limited editions

Het leveringsprogramma van Maybach bestaat sinds de laatste herintroductie van het bijna 100 jaar oude merk uit aangepaste S-Klasse modellen. Onder het label worden twee verlengde S-Klasses geleverd. In gelimiteerde oplages verschenen een S-Klasse Cabriolet (300 stuks) en een G Landaulet (99 stuks). Het programma van het luxelabel wordt spoedig uitgebreid met de GLS. Andere types staan nog niet op de agenda. De autobouwer zit de S-Klasse als de ondergrens van zijn Maybach-aanbod.

Mercedes-Maybach S-Klasse - Autovisie.nl

Rose-goud

Maybach kiest voor een ultraluxe aankleding van de modellen met bijvoorbeeld verstelbare achterstoelen, een koelkast achterin, lederen dakhemelbekleding, rose-gouden details en champagneglazen. Aan de buitenzijde zijn de grille met verticaal geplaatste spijlen, de lange wielbasis, duo-tone kleurstelling en de omlijsting van de ramen specifieke elementen voor Maybach.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.