Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 13 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

BMW roept meer dan 50.000 auto’s terug om remprobleem

BMW roept meer dan 50.000 auto’s terug vanwege een remprobleem. Auto’s met motormanagementsoftware die de vacuümpomp aanstuurt, kunnen op dit moment problemen krijgen met de pomp. Dit onderdeel zorgt voor de remondersteuning.

De pomp raakt alleen beschadigd onder specifieke omstandigheden. Zo kan het twee keer snel achter elkaar indrukken van de start- stopknop voor problemen zorgen. Ook het heel kort indrukken van het rempedaal terwijl je de startknop ingedrukt, kun je beter niet doen.

De remondersteuning valt niet plotsklaps weg

Wanneer de vacuümpomp van je BMW niet goed meer werkt en je de remondersteuning verliest, zal je problemen krijgen na twee of drie keer stevig remmen of zo’n zes keer zachtjes afremmen.

Slechts twee BMW-modellen in Nederland

Hoewel het om een grootschalige terugroepactie gaat, laat BMW Nederland aan Autovisie weten dat er in Nederland ‘slechts’ twee modellen terug moeten naar de garage. “In Nederland betreft het de BMW Z4 M40i en de BMW X3 M40i.” Problemen bij de Z4 kunnen zich voordoen bij exemplaren van tussen 21 februari 2019 en 18 juni 2021. Bij de X3 gaat het om exemplaren vanaf 16 augustus 2019 tot 22 juni 2021.

Nu al facelift voor elektrische BMW iX3

“De benodigde programmering voeren we, indien mogelijk, voor aflevering uit. Voertuigen, welke reeds aan klanten zijn afgeleverd, ontvangen direct een In Car Recall Notification om de eigenaar te informeren”, aldus BMW Nederland.

Ook Toyota’s maken onderdeel uit van de terugroepactie

Naast tal van BMW’s wordt ook de Toyota Supra van tussen februari 2019 en 10 juni 2021 teruggestuurd naar de garage. Kenners weten dat de Duitse autobouwer deze hedendaagse versie van de Japanse cultheld maakt. De sportwagen is dan ook nauw verwant is aan de Z4. Alle Supra’s in Nederland zijn volgens BMW veilig en maken geen onderdeel uit van de terugroepactie.

Terug bij de BMW of Toyota dealer krijgt je motormanagementsoftware een gratis update. Zo kunnen alle ‘Bimmers’ weer veilig de weg op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.