Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 26 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Belgische overheid verkoopt brandweerauto

De Nederlandse overheid verkoopt tal van auto’s, maar ook de Belgische overheid verkoopt een deel van hun voertuigen die onder andere door inbeslagname eigendom zijn geworden van de staat. De Federale Overheidsdienst Financiën biedt ditmaal een wel heel bijzondere auto aan: een brandweerauto.

De verkoop van de voertuigen gaat bij de Belgische overheid net iets anders dan in Nederland. Zo is er op de site het hoogste bod en de resterende tijd te zien. Ook rekenen onze zuiderburen geen extra percentage opgeld of servicekosten.

Brandweerauto bij de Belgische overheid

Net als bij veel andere auto’s is onduidelijk waarom de brandweerauto bij de Belgische overheid te koop staat. De hoogwerker heeft in ieder geval wel een Belgische kentekenplaat.

Brandweerauto, Belgische overheid
(Afbeelding: FinShop)

In de basis is de auto – of vrachtwagen kunnen we beter zeggen – een MAN L87. Onder de motorkap ligt een 6,7-liter zescilinder dieselmotor, met twee kleppen per cilinder, die 206 kW (281) pk aan vermogen levert. De krachtbron is gekoppeld aan een automatische transmissie.

Brandweerauto, Belgische overheid
Het interieur van de brandweerauto die op de site van de Belgische overheid wordt verkocht. (Afbeelding: FinShop)

Het motorblok heeft volgens de kilometerteller nog niet veel ervaring. Sinds zijn eerste kilometers in 2006 is er iets meer dan 52.000 kilometer mee gereden. De technische keuring is nog geldig tot en met 11 januari 2023.

Niet zo de weg op

De brandweerauto staat in het Belgische Haren. De veiling verloopt 30 november om 9.00 uur. Mocht je ‘m heel graag willen kopen, is het handig om te weten dat je niet zo rond mag rijden. Alleen hulpdiensten mogen blauwe zwaailichten en sirenes gebruiken. Je auto mag geen blauwe lamp hebben, ook al is deze niet aangesloten. De originele bestickering moet ook van de auto worden verwijderd alvorens je met de hoogwerker de openbare weg op gaat. Als je de bestickering laat zitten, maak je inbreuk op het merk- en auteursrecht van de staat.

Klik hier voor de advertentie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.