Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 10 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Audi RS 7 Sportback heeft V8 en 600 pk

De auto waar we allemaal op zaten te wachten en waar ons petrolhartje harder van gaat kloppen is er: de Audi RS 7 Sportback. En hij heeft, zoals verwacht, een V8 met 600 pk.

Audi RS7 Sportback

Het is amper twee weken geleden dat Audi de RS 6 de wereld in slingerde of het volgende RS-monster staat alweer klaar. Op de vooravond van de IAA presenteerde Audi, geheel volgens planning, de RS 7 Sportback. De auto waar mening Audi-fan het toch wel een beetje warmer van krijgt. Dit in tegenstelling tot de gister gepresenteerde A7 e quattro.

Dubbel geblazen

Maar deze nieuw gepresenteerde RS 7 is eigenlijk heel erg gelijkwaardig aan die ene die een paar dagen geleden op uw scherm verscheen. Beide hebben namelijk exact dezelfde motor in het vooronder liggen: een vierliter dubbel geblazen mild-hybride V8 met 600 pk en 800 Nm. Aandrijving gaat overigens via een normale 8-traps tiptronic zonder dubbele koppeling en gaat naar alle vier de wielen. Daarmee klapt de RS 7 Sportback binnen 3,6 seconden van stilstand naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid is elektronisch afgeregeld op 250 km/h. Met het optionele dynamic pakket bedraagt de topsnelheid 280 km/h en met het dynamic plus pakket zelfs 305 km/h.

Audi RS7 Sportback

Vanzelfsprekend heeft de autofabrikant deze versie van de A7 extra dik gemaakt. Om specifiek te zijn, 4 centimeter breder. Daarnaast is het eigenlijk een compleet nieuwe auto op het dak, de motorkap, de voordeuren en de achterklep na. Deze zijn afkomstig van de reguliere A7 Sportback. Voor de rest heeft hij eigenlijk alles wat je van een RS verwacht en alle snufjes die ook op de RS 6 te vinden zijn. Het komt dus eigenlijk neer op een keuze tussen welke auto je het mooiste vindt.

Prijzen

De Audi RS 7 Sportback zal pas vanaf het eerste kwartaal van 2020 in Nederland verschijnen. Audi houdt de prijzen nog even voor zich. Het merk zal deze communiceren als de auto op het punt staat om in Nederland gelanceerd te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.