Autovisie
Autovisie Nieuws 3 aug 2017

Audi legt naam RS Q8 vast

Audi maakt zich op voor de introductie van Q8, de nieuwe top-SUV van het merk. Nu rekenden we al op een extra sportieve SQ8, maar het kan extremer: Audi heeft de naam RS Q8 vastgelegd.

Audi Q8 Sport - RS Q8 - Autovisie.nl

RS Q8

Met de RS Q8 heeft Audi een antwoord op de Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé en BMW X6 M. Die auto’s schoppen het tot respectievelijk 585 pk en 575 pk, dus je kunt ervan uitgaan dat de Audi een vergelijkbaar vermogen zal krijgen. Die kracht moet komen uit de 4,0 liter V8 met dubbele turbo’s die ook in de Porsche Panamera Turbo zit en ook voor de aandrijving van de topversies van de Porsche Cayenne moet gaan zorgen. In de Panamera Turbo is hij al goed voor 550 pk, maar vermogens van ruim 600 zijn ook mogelijk.

Urus

Dat laatste is namelijk bevestigd door Lamborghini-topman Stefano Domenicali. In de Lamborghini Urus, de SUV van Lamborghini, gaat de 4,0 liter V8 namelijk 650 pk leveren. Aangezien de Audi Q8 zijn technische basis deelt met die auto, is de kans groot dat hij als RS Q8 ook in elk geval 600 pk zal krijgen. Net als de Urus moet Audi’s Q8 ook volgend jaar op de markt komen. De RS Q8 volgt waarschijnlijk nog voor het einde van 2018.

VIDEO Genève 2017: Audi Q8 sport concept belooft boeiende SUV

Audi Q8 Sport - RS Q8 - Autovisie.nl

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.