Autovisie
Autovisie Nieuws 28 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin V12 Speedster laat ware aard zien

Kleine boefjes dat we zijn! Nog voordat Aston Martin zelf de V12 Speedster aankondigde, presenteerde Autovisie al in september 2019 de open tweezitter. En nog voordat de auto door de autobouwer werd getoond, publiceerden wij de officiële computertekeningen. En nu blijkt dat Autovisie ook als eerste met de beschikbaarheid van de klassieke kleurstellingen voor de sportwagen was. Dat toont het merk nú pas.

Aston Martin kondigt vol trots aan dat het speciale kleurstellingen voor de fonkelnieuwe V12 Speedster introduceert. De fabrikant trapt af met de historische ‘DBR1-livery’. De trouwe Autovise-lezer weer al dat er meerdere opties zijn, zoals ook de Gulf- en Mobil-kleurstelling. Met de DBR1-livery verwijst Aston Martin terug naar de klassieke racewagen waarmee het Engelse merk in 1959 de 24-uursrace van Le Mans won. Die DBR1 was gespoten in een heldergroene Aston Martin Racing Green tint en had op de neus en deuren een Clubsport White-gelakt vlak voor een startnummer. Exact die combinatie van lak en vlak is ook op de V12 Speedster te bestellen. Aston Martin V12 Speedster

Open leefcompartiment

Uiteraard is die DBR1-kleurstelling uitermate geschikt voor de V12 Speedster, aangezien de nieuwe limited edition is de geest van die legendarische racewagen is ontwikkeld. Net als zijn voorvader heeft de V12 Speedster een open leefcompartiment, geen dak en geen voorruit. Om veilig te rijden is de chauffeur aangewezen op een helm. De DBR1 is nu dik zestig jaar later nog altijd de meest succesvolle race-auto van het merk. In 1959 reed de DBR1 als eerste over de finishlijn tijdens de 24 Uur van Le Mans én de 1.000 km van de Nürburgring, waarvan laatstgenoemde race ook in 1957 en 1958 werd gewonnen. De DBR1 dateert uit 1956 en won sindsdien talloze races.

Voorruit struikelblok Ferrari Monza en Aston Martin V12 Speedster

Hoe zou jij de Aston Martin V12 Speedster bestellen?

Handvol

Van de van een zescilindermotor voorziene racewagen -er bestond geen straatversie van- werden slechts vijf exemplaren vervaardigd. Vier daarvan werden voor het fabrieksteam ingezet, één door een privéteam. Met precies een handvol exemplaren van de DBR1 is de Aston Martin V12 Speedster niet zó exclusief, maar met een totaalvolume van 88 units is de dakloze telg van de Vantage wel degelijk zeer speciaal. De vraag is hoeveel klanten voor de DBR1-aankleding zorgen om hem exclusiever dan de originele race-auto te maken.

Inclusief helmen

Overigens legt de Engelse autobouwer ook voor de interieuraankleding de link met de DBR1. Het gebruikt klassiek ogende Conker saddle leder en Viridian Green technical textile met Caithness-leder voor de verdere afwerking. De koper van de V12 Speedster krijgt tevens twee in Aston Martin Racing Green helmen, die onder de transparante powerdomes achter kunnen worden meegenomen of opgeborgen.

Levering vanaf zomer 2021

De 88 kopers van de Aston Martin V12 Speedster kunnen de kleur van hun open tweezitter nu officieel doorgeven of wijzigen in de DBR1-specificatie. De productie start binnenkort. De eerste klanten ontvangen hun exemplaar halverwege dit jaar. Alle auto’s met hun 700 pk sterke 5,2 liter V12-motor zijn individueel genummerd, zoals we van Aston Martin op hun limited editions gewend zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.