Autovisie
Autovisie Nieuws 28 apr 2021

Audi Sport verdubbelt aantal Nederlandse RS-dealers

Feitelijk kunnen alle Nederlandse Audi-dealers een RS-model leveren, maar toch stelt Audi Sport specifieke dealers aan. Om het commerciële succes te vergroten, gaat het sportieve Audi-label nu zijn verkooppunten verdubbelen.

De modellen van Audi Sport, beter bekend als de RS-types en de R8, waren al via vier geselecteerde dealers verkrijgbaar. De businessunit van Audi stelt nu vier extra vestigingen aan. Anders dan de verkoop van de modellen is een bezitter van een nieuwe RS verplicht om via de geselecteerde Audi Sport-dealers zijn auto voor onder andere garantieclaims te brengen.

AMG en M GmbH achterna

Door enkele bestaande dealers een verkooppunt van Audi Sport te maken, hoopt het bedrijf dat zijn partners meer oog krijgen voor de RS- en R8-modellen. Door hun verplichting om auto’s af te nemen en te verkopen, moet het fanatisme en enthousiasme van de verkopers worden aangewakkerd. Het vergroten van het verkoopnetwerk moet een belangrijk steentje bijdragen om hogere productievolumes te genereren. Audi is al jaren in een ferme strijd verwikkeld met Mercedes-Benz en BMW. Met de sportieve types wil het tevens AMG en M GmbH beconcurreren. Van het Duitse drietal verkoopt Audi beduidend minder auto’s. Audi’s tegenspelers beschikken al langer over een uitgebreid netwerk met specifieke AMG- en M GmbH-verkooppunten, waarbij BMW zelfs speciale Motorsport-dealers kent.

Dragrace Audi Sport Quattro S1 Pikes Peak vs RS 6 Avant – Video

 

Broek ophouden

Binnen het overkoepelende bedrijf Audi AG is Audi Sport een zelfstandig bedrijfsonderdeel dat zijn eigen broek moet ophouden. Het gaat soms zelfs intern de strijd aan met Audi, zoals tijdens de ontwikkeling van de Q3 bleek.

Nederlandse Audi Sport-dealer

Binnen het herziene ‘Sport’-netwerk blijven Audi Centrum Amsterdam, Van den Udenhout (Eindhoven), Muntstad Audi Utrecht en Van Mossel Audi (Tilburg) partner. Daar worden Van den Brug (Drachten), Huiskes-Kokkeler (Hengelo), Wittebrug Audi (Den Haag) en Pouw (Harderwijk) aan toegevoegd. Zij bieden van Audi Sport bestaat uit de RS 4, RS 5, RS 6, RS 7, TT-RS, RS-Q3, RS-Q8 en R8. Daar wordt vanaf volgende maand de RS e-tron GT, die in gelimiteerde volumes beschikbaar is, aan toegevoegd. Eind dit jaar keert ook de RS 3 als Sportback en Limousine terug in het programma. De twee middenklassers zijn gebaseerd op de nieuwste generatie A3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.