Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 10 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Een Alpina-versie van de Toyota Supra? Ja, graag!

De vijfde generatie Toyota Supra deed veel stof opwaaien toen hij in 2019 werd geïntroduceerd. De motor komt immers van BMW. We zijn benieuwd wat voor orkaanwind deze Alpina-versie van de GR Supra veroorzaakt.

De meningen over de vijfde generatie Toyota Supra zijn verdeeld. De een vindt het fantastisch dat de Japanners een nieuwe Supra konden maken door de handen ineen te slaan met de Duitsers, de ander vindt het niet meer dan een BMW in Toyota-kostuum. Maar als het dan toch dat laatste moet zijn, dan zien wij maar al te graag deze Alpina-versie van de Supra verschijnen.

Komt de Alpina-versie van de Toyota Supra er echt?

Wiens onderkaak nu op de vloer ligt, zullen we direct uit zijn waan halen: Dit is uiteraard geen officiële persfoto van Alpina, Toyota of wie dan ook. De Alpina-uitvoering van de Toyota Supra is een hersenspinsel van ontwerper Abimelec Arellano, die deze creatie recent met zijn ruim 72.000 Instagram-volgers deelde.

Toch is deze Alpina Supra ook weer niet zó ver gezocht. Alpina neemt als eigen automerk bestaande BMW-modellen flink onder handen. De Toyota Supra heeft een BMW B58 3,0-liter zescilinder onder de kap. Dit blok vind je onder meer terug in de BMW M340i en – jawel – de Z4 M40i. Mocht Alpina zich ooit echt bezighouden met een Toyota Supra, dan zou het merk de B58 waarschijnlijk vervangen voor een S58. Deze motor drijft onder meer de BMW M3, M4 én Alpina B3 aan.

Geliefd door tuners

Het was de vierde generatie van de Toyota Supra die faam boekte in de Fast & Furious-filmreeks. In het vooronder van deze Japanse sportwagen ligt Toyota’s bekende 2JZ-motor. Deze kan tegen een behoorlijk stootje en is daarom extreem geliefd onder tuners. Een Alpina-sausje zou dan ook goed passen bij de Toyota Supra.

Hoewel de vijfde generatie Supra wordt aangedreven door een Duitse zes-in-lijn, wordt ook dit model geregeld gebruikt als projectauto. Daarbij is overigens niet altijd plek voor BMW’s zescilinder. Zo zijn er mensen die smachten naar het verleden en een 2JZ in de moderne Supra hebben gehangen. YouTuber en Formule Drift-coureur Adam LZ gooide het over weer een andere boeg en bouwde een wankelmotor in zijn Toyota GR Supra.

Fast & Furious: zoveel kosten de iconische auto’s nu als occasion

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.