Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 6 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Allereerste BMW M3 CS Touring door Nederlander gebouwd

Als je iets specifieks wilt, dan moet je het zelf maken. Een Nederlander deed precies dat en bouwde zijn eigen BMW M3 CS Touring.

Voor een Duitse powerstation hoef je niet bij BMW aan te kloppen. Tenminste niet als je een echt sportieve versie wil, want BMW komt niet met een M3 of M5 Touring. Voor dergelijke auto’s moet je toch echt uitwijken naar bedrijven als Alpina. Of je stapt naar het Nederlandse Fullcartuning. De oprichter van dat bedrijf wilde namelijk heel graag een BMW 3 Serie Touring met 460 pk en besloot dus om die zelf te maken.

Donorauto

Eerder zagen we al een BMW M3 Touring van eigen makelij voorbijkomen, maar deze versie is net iets meer hardcore. We hebben het hier namelijk over een Clubsport, oftewel CS-versie, van de M3. Als donorauto heeft deze Touring dan ook een M3 CS F80, een auto die in gelimiteerde productie van 1.200 stuks is gebouwd. Het lijkt dan ook eeuwig zonde om een CS te slopen en om te bouwen tot stationwagen, maar dat is het in dit geval niet. De gebruikte M3 CS die de Nederlander gebruikte was namelijk betrokken bij een ongeluk en had daardoor aanzienlijke schade opgelopen. De andere donorauto was een BMW 316d Touring, daarvan zijn er meer dan genoeg gebouwd.

De BMW-purist kan overigens heel blij zijn met dit project, want de bouwer heeft alleen originele BMW-onderdelen gebruikt. Het hele onderstel en aandrijflijn zijn afkomstig van de M3 CS en de opbouw komt voor het grootste gedeelte van de F81 Touring. Het resultaat is dus eigenlijk een BMW M3 CS Touring zoals de Beierse autofabrikant hem zelf ook zou bouwen.

Stap voor stap

De auto beleefde zijn debut op de Essen Motorshow van vorig jaar en wordt hij dit jaar verwacht op nog meer events. Ook is het project nog niet af, de maker belooft er nog meer aan te customizen . Hoe deze 3 Serie Touring tot stand is gekomen laat de bouwer stap voor stap zien op de instagrampagina voor de M3 CS Touring: F81CS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.