Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 12 jun 2019

Nieuwe BMW 3 Serie Touring stuurt nog strakker

Het was even wachten, maar dan heb je ook wat. Eindelijk toont BMW de 3 Serie met extra laadruimte: de BMW 3 Serie Touring. Maar het is meer dan alleen een Dreier met meer laadruimte.

BMW 3 Serie Touring

De stationwagen is naast de SUV al langere tijd best populair onder het autokopend of autoleasend publiek. Logisch natuurlijk, want een beetje extra laadruimte kan nooit kwaad. Toch laat BMW ons best lang wachten op de 3 Serie Touring. De 3 Serie sedan is al tijden op de weg te zien, maar de grotere variant zien we nu pas voor het eerst. En daarbij komt nog dat hij later deze maand officieel getoond wordt en hij pas ergens eind dit jaar bij de dealers staat. Maar goed, BMW belooft ons dan ook dat hij beter stuurt dan elke andere Touring.

Op papier

Maar zoals zoveel fabrikanten kan BMW een hoop beloven, geloven doen we pas als we erin gereden hebben. Tot die tijd kunnen we alleen uitgaan van de verbeteringen die het merk op papier doorgeeft. Zo heeft de BMW 3 Serie Touring een 50:50 gewichtsverdeling, een langere wielbasis en een bredere spoorbreedte terwijl het onderstel stijver en lichter is gemaakt. Dit natuurlijk tegenover zijn voorganger.

BMW 3 Serie Touring

Daarnaast zijn er voor de echt sportieve rijders ook nog wat onderstelopties aan te vinken. Hieronder vallen een verlaagd M Sportonderstel, adaptief M onderstel, Variable Sport Steering, M Sportremmen, elektronisch aangestuurd M Sportdifferentieel met volledige sperfunctie in achterdifferentieel. Koppel dat aan de krachtigste motor, de M340i xDrive met 374 pk en 500 Nm, en je hebt een wel heel potent pakket.

Motoren

Natuurlijk biedt BMW ook andere iets minder krachtige motoren. De benzinerijders hebben hierbij de keuze uit een 320i met 184 pk en 300 Nm of een 330i met 258 pk en 400 Nm. Die laatste is overigens ook te kiezen als xDrive. De dieselaars hebben ook keuze uit drie motoren: de 318d, de 320d en de 330d. Deze zijn respectievelijk goed voor 150 pk en 320 Nm, 190 pk en 400 Nm en 265 en 580 Nm.

BMW 3 Serie Touring

Prijzen voor de auto moeten nog bekend gemaakt worden. De BMW 3 Serie Touring zal officieel aan het publiek getoond worden tijdens het BMW Group #NEXTGen-event in München op 26 en 27 juni. De marktintroductie volgt op 28 september, met uitzondering van de 320i, M340i en de 330d. Deze komen pas in November.