Remco Slump
Remco Slump Nieuws 24 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Alfa Romeo onthult eind augustus een 800 pk sterke supercar

De Nederlandse Alfa Romeo-ontwerper Bob Romkes laat op 30 augustus zien wat hij in zijn mars heeft. Dan gaat het doek van een supersportwagen, die naar verluidt op de techniek van de Maserati MC20 leunt.

Als inspiratiebron voor het nieuwe model van Alfa Romeo dient de 33 Stradale uit eind jaren zestig. Hij wordt aangedreven door de zescilinder Nettuno-motor van Maserati, zo meldt het Italiaanse tijdschrift Quattroruote, maar dan met de toevoeging van hybridetechniek.

Nieuwe Alfa Romeo met Maserati-aandrijflijn

De Maserati MC20 heeft een 3,0-liter V6 met twee turbo’s, die een vermogen van 630 pk levert. De nieuwe Alfa zou met elektrohulp tot 800 pk moeten kunnen komen.

Alfa Romeo: ‘Onze klanten willen geen scherm van een meter op het dashboard’

Gelimiteerde oplage is nu al uitverkocht

Jammer voor de vermogende Alfisti; de aankomende supercar is al uitverkocht, volgens Alfa-topman Jean-Philippe Imparato. Hoeveel er van de auto worden gebouwd, is nog niet bekend, maar dat het om een gelimiteerde opgave gaat, weten we zeker.

Vleugeldeuren nemen een hap uit het dak

De vleugeldeuren van de Maserati keren waarschijnlijk terug op de Alfa, met als grote verschil de bovenkant, die doorloopt in het dak om de toegang tot de krappe cabine te vergemakkelijken.

Italiaanse fabrikant heeft tien jaar de tijd

Alfa Romeo heeft van Stellantis tien jaar de tijd gekregen om zich te bewijzen. De Tonale is nog onder Fiat Chrysler ontwikkeld (en toen Imparato aantrad meteen terugverwezen naar de ontwikkelingsafdeling).

Is dit de mooiste Alfa Romeo ooit? Giulia SWB Zagato

Enigszins opmerkelijk is dat Alfa Romeo in de nabije toekomst dus een 800 pk sterke supersporter verkoopt, maar ook een elektrische Jeep Avenger in Alfa-tenue. Wat een contrast!

Prachtige en unieke Zagato Giulia SWB

In december vorig jaar verraste Zagato ons met de prachtige Giulia SWB Zagato, die werd ontworpen om de honderdjarige samenwerking met Alfa te vieren. De bloedmooie coupé wordt aangedreven door de 540 pk producerende 2,9-liter twinturbo V6 van de Giulia GTAm.

(Afbeelding: Zagato)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.