Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 24 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Alfa Romeo Giulia GTA een stapje dichterbij?

Afgelopen maand berichtten we over de mogelijke terugkeer van een GTA-model van de Alfa Romeo: de Giulia. De Italiaanse autobouwer deelt nu een video waarin het een ‘momentous comeback’ aankondigt.

Mopar Insiders wist in januari op basis van welingelichte bronnen te melden dat Alfa Romeo werkt aan een nóg sterker model in de Giulia-reeks. Dat is op dit moment de Quadrifoglio, maar kan binnenkort de GTA worden. De bronnen, die dichtbij FCA staan of er werkzaam zijn, meldden dat die GTA een vermogen van 620 pk krijgt. Dat is een dikke 100 pk meer dan de Giulia Quadrifoglio. De krachtbron wordt volgens dezelfde bronnen gekoppeld aan een achttraps automaat. Meer informatie over de mogelijke Giulia GTA is er nu nog niet.

Tonale

De video die Alfa Romeo deelt suggereert dus een terugkeer van een model of in dit geval misschien dus wel een typenaam. Het lijkt aannemelijk, omdat we verder enkel de Tonale verwachten van Alfa Romeo. Dat is een SUV in een segment onder de Stelvio, en dus een nieuw model. Het lijkt er dus niet op dat de fabrikant dat model met deze video aankondigt.

De conceptversie van de Tonale zag vorig jaar het levenslicht tijdens de autosalon van Genève. Het wordt een belangrijk model in het gamma van Alfa Romeo, omdat het een van de twee SUV’s is die het merk in de toekomst wil gaan introduceren. Mogelijk krijgt de Tonale ook een plug-in hybride-aandrijflijn.

Retro

Het ontwerp van de conceptversie van de Tonale is lekker retro, met bijvoorbeeld de driedelige koplampen die ook verschenen op de 159, Brera en Spider. De ‘Telediale’ wielen waarmee het model in Zwitserland verscheen, zijn ook een knipoog naar het verleden van Alfa Romeo. De bekende Scudetto-grille komt ook terug op de Tonale.

Hoewel Alfa Romeo nog geen officieel productiemodel van de Tonale toonde, lekten foto’s wel het internet op. Op Instagram stonden in oktober vorig jaar een aantal foto’s van de Tonale in productievorm, waarschijnlijk bij een dealer. Opvallende wijzigingen ten opzichte van de conceptversie waren daar vooral een andere set koplampen. In grote lijnen is het design van de auto onveranderd gelaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.