Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 24 feb 2020

Pininfarina komt met gelimiteerde versie van Battista naar Genève

Het legendarische Pininfarina bestaat dit jaar 90 jaar. Als eerbetoon aan zijn oprichter, Battista ‘Pinin’ Farina, presenteert het op Genève een gelimiteerde versie van de volledig elektrische Battista.

Pininfarina bouwt in totaal vijf exemplaren van de Battista Anniversario, de naam die de auto meekrijgt. Ten opzichte van de ‘normale’ Pininfarina Battista heeft de Anniversario nieuwe aerodynamica en een speciale kleurstelling. Op de teaser die de fabrikant de wereld in stuurt is enkel een koolstofvezel paneel te zien, mogelijk een van de nieuwe spoilers.

Aanpassingen

Op dit moment is Pininfarina druk bezig met het testen en aanpassen van de Battista. De elektrische hypercar werd vorig jaar op de autosalon van Genève voorgesteld en werd sindsdien al meerdere malen aangepast. Zo werden er al wijzigingen doorgevoerd aan het front van de Battista. Later verplaatste men ook de plek van de stekkeraansluiting op de Battista verder naar de achterzijde van de auto.

Pininfarina Anniversario

Automobili Pininfarina, zoals de volledige naam van de autobouwer luidt, bouwt in totaal 150 exemplaren van de Battista. Daarvan komen er vijftig stuks naar Europa. Voor de oplage van 150 stuks neemt men drie jaar de tijd. Rimac uit Kroatieë vervaardigt verschillende componenten voor de aandrijflijn. De auto wordt wel in Italië geassembleerd.

Bereik

De elektrische hypercar heeft voor elk wiel een aparte elektromotor. Samen zorgen die voor een vermogen van 1.900 pk, het accupakket heeft een capaciteit van 120 kWh. Daarmee heeft de Pininfarina Battista een actieradius van 500 kilometer. Een sprint van 0 naar 100 km/h duurt 2,8 seconden, de topsnelheid bedraagt 350 km/h. Of de Battista Anniversario goed is voor nog hogere cijfers, is niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pininfarina komt met gelimiteerde versie van Battista naar Genève
Sluiten