Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 8 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Gelekt: dit is de Alfa Romeo Tonale in productievorm

Het is altijd fijn als autofabrikanten weinig aan een auto veranderen in het traject van conceptmodel naar productiemodel. In dit geval geldt dat ook voor de Alfa Romeo Tonale. Dat weten we omdat het productiemodel gelekt is.

Alfa Romeo Tonale Front

Op de Autosalon van Genève werden we aangenaam verrast door de conceptversie van de Alfa Romeo Tonale. Het merk zet de SUV in de markt als de opvolger van de Giulietta, die een hatchback is. Opvallende keuze? Niet echt, want er is nu eenmaal meer vraag naar SUV’s dan naar hatchbacks. Niemand leek te vallen over de keuze van Alfa, waarschijnlijk omdat de conceptversie van de Tonale er erg goed uitzag. De vraag was alleen wat hiervan over zou blijven voor de productieversie.

Onveranderd

Het antwoord op die vraag is nu bekend: de auto is vrijwel hetzelfde. De opvallendste verandering vinden we aan de voorkant in de vorm van een andere set koplampen. Aan de achterkant lijkt de de auto iets praktischer vormgegeven, maar het design blijft in grote lijnen onveranderd. Over het interieur valt helaas nog niets te zeggen. De auto op de gelekte foto’s lijkt deze niet te hebben. De ramen zijn namelijk afgeplakt.

Alfa Romeo Tonale Rear

Helaas weten we voor de rest vrij weinig van de Tonale. Het is bekent dat hij op hetzelfde onderstel als de Jeep Renegade zal rollen en dat hij een plug-in hybride-aandrijflijn zal krijgen. Het is dan ook logisch om aan te nemen dat deze uit de Renegade overgenomen wordt. Wellicht dat de Italianen de geblazen 1.3 viercilinder nog een beetje kietelen om afstand te nemen van de Jeep. Als dat gebeurt krijgt de Tonale vierwielaandrijving en meer dan 190 pk (basismodel Renegade), of meer dan 240 pk (topmodel Renegade) mee.

Instagram

De foto’s van de Alfa Romeo Tonale lekten uit via Instagram (post is inmiddels verwijderd) en lijken bij een dealer vandaan te komen.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.