Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jun 2020

ABT maakt van Audi A6 de ultieme burgerbak

ABT is de bekende tuner van auto’s van de Volkswagen Groep. Het is nu aan de haal gegaan met een A6 Allroad en dat is misschien wel de ultieme burgerbak.

We horen je al zeggen: maar dat is toch de RS 6-R van ABT? Ja, dat is misschien wel de meest waanzinnige familie-auto die je nu kunt kopen. De 4,0-liter V8 is door de mannen uit het Zuid-Duitse Kempten gekieteld tot 740 pk. Binnen 3,2 seconden sprint de superstation daardoor naar 100 km/h. Hebben we het over de ultieme familie-auto, dan is die RS 6-R een van de grootste kanshebbers.

Aandacht

Maar tegelijkertijd is die ABT RS 6-R ook nogal opzichtig. Met z’n extreme aerodynamicapakket en bizarre wielen schreeuwt-ie om aandacht. Dat doet de Audi RS 6 die in Ingolstadt wordt gemaakt overigens ook al. En daardoor is het model misschien niet geschikt als de ultieme burgerbak.

ABT Audi A6

Voor families die wat minder willen opvallen, is ABT daarom aan de haal gegaan met de Audi A6 Allroad. De 55 TFSI benzinemotor in die auto produceert van zichzelf 340 pk en 550 Nm. Na de behandeling in Kempten rolt de A6 de garage uit met een vermogen van 408 pk. De dieselaar kan ook bij ABT terecht. In dat geval levert de 55 TDI niet meer 349, maar 384 pk. Het koppel stijgt dan van 700 naar 760 Nm.

Psychologisch aspect

Audi levert de A6 Allroad ook als minder krachtige 50 TDI, maar ook aan dat vermogen kan ABT uiteraard wat doen. Standaard is die motorisering goed voor 286 pk, ABT haalt er 330 pk uit. Het koppel stijgt dan van 620 naar 670 Nm. “Veel van onze klanten willen een auto met meer dan 300 pk. Dat is ook een psychologisch aspect”, zo voegt CEO Hans-Jürgen Abt toe. ABT laat dat alles lekker klinken door het eigen Sound Control.

ABT Audi A6

Daar kun je het als klant bij laten, maar ABT zou ABT niet zijn om ook enkele optische aanpassingen aan te bieden. Zo biedt het verschillende 20- en 21-inch wielen aan, die ook in matzwart kunnen worden uitgevoerd. Verder voegt het een bescheiden splitter aan de voorzijde toe en zijn de luchtinlaten daar ietwat hertekend. Op de achterzijde zien we een diffuser en vier zwarte uitlaatpijpen. Binnenin verschijnt er een ABT-logo op de startknop en is een deel van de transmissiehendel uit koolstofvezel vervaardigd.

ABT in Autovisie Magazine

Wil je meer weten over ABT? In het aankomende nummer van Autovisie Magazine, dat vanaf 2 juli in de winkels ligt, staat een uitgebreid interview met CEO Hans-Jürgen Abt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.