Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 11 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Gevaar komt bij deze gepantserde Audi A6-occasion niet van buiten

Storm Poly liet afgelopen week een spoor van vernieling achter, met name in Noord-Holland. Bomen worden uit de grond gerukt en verwoesten bij hun landing huizen, schuren en auto’s. Wie een auto wil die wel tegen een stootje kan, is wellicht geïnteresseerd in een gepantserde Audi A6 die als verrassend betaalbare occasion te koop staat. Voor zover wij konden zien, is dit zelfs de enige in Nederland.

Waar de bepantsering precies uit bestaat, wordt niet duidelijk uit de advertentie. Wel zien we dikke zwarte raamlijsten, die doen vermoeden dat het om kogelwerend glas gaat. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om takken die een toekomstige storm naar je raam slingert.

Gepantserde Audi A6-occasion

Of de motorruimte, deuren en andere panelen zwaar bepantserd zijn betwijfelen we, aangezien de auto een kleine 2.100 kilogram weegt. Althans, dat gewicht geeft de verkoper op. Natuurlijk geen lichtgewicht, maar stukken minder dan je van een serieus pantservoertuig mag verwachten.

De Audi A6-occasion wordt aangedreven door een 4.2-liter V8 met 335 pk. Klinkt leuk, maar er hangt een prijskaartje van bijna 15.000 euro aan de occasion. Dat is niet niks en daar komt nog bij dat op de klok al 340.000 kilometer staat. High-tech youngtimers met een hoge kilometerstand zijn meestal geen slimme koop. Ze zijn duur in onderhoud en er is veel te onderhouden in dergelijke premiumauto’s.

Grootste gevaar uit de motorruimte

Het grootste gevaar lijkt dan ook niet van buiten te komen, maar vanuit de motorruimte zelf. De kans dat de achtcilinder er een keer de brui aan geeft lijkt groter dan dat het kogelwerende glas moet doen waarvoor het ontwikkeld is.

Deze stad gaat jou appen als je te hard rijdt of een stopbord negeert

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.