Zoek artikelen en videos op merk

Dacia Logan Mcv test, nieuws, prijs en meer

De Dacia Logan MCV is een vijfdeurs stationwagon model dat sinds 2004 door het Roemeense Dacia concern wordt gebouwd. Dacia is een dochteronderneming van het Franse Renault concern. Op dit moment staat de tweede generatie in de showrooms. De nieuwprijs van een Dacia Logan MCV is circa 14.080 Euro.

Motoren en specificaties

De huidige generatie Dacia Logan is verkrijgbaar met een 90 pk sterke driecilinder benzinemotor of een BiFuel variant die loopt op benzine en LPG. Ook deze motor heeft 90 pk vermogen. De CO2 uitstoot bedraagt 121 gram/km. De inhoud van de bagageruimte bedraagt minimaal 573 liter, maar met de neerklapbare achterbank loopt dat op tot 1.518 liter. Het brandstofverbruik van de 90 pk benzinemotor bedraagt gemiddeld 5,3 liter per 100 km. Het rijklaargewicht bedraagt 1.150 kilo. De acceleratie van 0-100 km/uur neemt 11 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt 175 km/uur.

Eén uitvoering

De Dacia Logan is in Nederland slechts verkrijgbaar in de stationwagon uitvoering genaamd MCV (Maximum Capacity Vehicle). In enkele andere landen wordt ook nog een vierdeurs sedan versie geleverd.

Euro NCAP Logan MCV

De Logan MCV scoorde bij de Euro NCAP botsproef drie van de vijf sterren. In vergelijking met concurrerende merken is dit niet een heel gunstige score.

Modellengamma Dacia

Het Roemeense Dacia concern is onderdeel van de Renault-Nissan alliantie. Het merk probeert auto’s op de markt te brengen met bewezen techniek maar is geen koploper wat betreft innovaties. De modellen van Dacia worden dan ook in de markt gezet als echte budget auto’s. De Sandero is een vijfdeurs hatchback en de hierboven beschreven Logan MCV heeft eveneens vijf deuren maar dat betreft een stationwagon. De Lodgy is een MPV met zeven zitplaatsen en de Dokker een Ludospace. De Duster is een vijfpersoons SUV met vijf deuren.