Isabel Michelotti
Isabel Michelotti Gesponsord 8 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Kerstpakket laten bezorgen? Zo wordt iedere gereden kilometer gecompenseerd

Wellicht lijkt het nog wat vroeg om het over de kerst te hebben, maar voor je het weet is het alweer tijd om iemand een leuk kerstpakket te sturen. En dit jaar kun je dan doen in de wetenschap dat er voor iedere kilometer die daarvoor met de auto wordt gereden, ook een cadeau aan het milieu wordt gegeven.

Kerstpakket levert bomen op

Natuurlijk is het leuk om iemand een kerstpakket te bezorgen. Altijd leuk om te geven en nóg leuker om te krijgen. Bij Kerstpakkettenplaza, een van de grootste leveranciers van kerstpakketten, leeft dit jaar een extra mooie kerstgedachte. Voor iedere kilometer die er wordt gereden om kerstpakketten te bezorgen, zal er een boom worden geplant.

Kerstpakkettenplaza heeft zich achter Trees for All geschaard en steunt deze stichting financieel. Trees for All houdt zich bezig met het beschermen van bomen overal op aarde en het herstellen van bossen. Dat gebeurt mede door het (her)planten van bomen. Dat is belangrijk, want bomen zijn goed voor mens en dier. Ze filteren onder meer de lucht die wij inademen en bieden een leefomgeving voor talloze dieren.

Een mooi doel achter jouw kerstpakket

Bij de buitenlandse bosprojecten van Trees for All werkt de lokale bevolking mee. Hierdoor gaat het inkomen van de boeren daar omhoog. Bovendien is die werkwijze beter voor de bescherming van de tropische bossen. Er gaat straks dus een heel mooi doel schuil achter jouw kerstpakket. Eigenlijk meer dan een mooi doel, zeg maar gerust een noodzakelijk doel.

Landen waar Trees for All al projecten heeft afgerond zijn de Filipijnen, Maleisië en Mali. Daarnaast zijn ook enkele projecten afgerond in Nederland, in onder andere de Flevopolder, het Venneperhout en Bentwoud. Op dit moment is Trees for All bezig met projecten in Costa Rica, Oeganda, Bolivia en in Nederland (Bieslandse en Waalse bos).

Populariteit kerstpakket neemt toe

Als de voortekenen niet bedriegen, zullen er heel wat bomen geplant gaan worden door de samenwerking tussen Kerstpakkettenplaza en Trees for All. Het oude vertrouwde kerstpakket is namelijk helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest. Bij Kerstpakkettenplaza merkt men de toenemende populariteit van het pakket. “Mensen vinden het simpelweg veel leuker om te geven en te krijgen dan geld. De niet weten wat erin zit, het uitpakken en de verrassing over wat je aantreft, maken het zoveel leuker”, zegt een medewerker.

In samenwerking met Kerstpakkettenplaza

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.