Isabel Michelotti
Isabel Michelotti Gesponsord 24 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Alles wat je moet weten over de Audi bougie

Een bougie bevindt zich in iedere auto en is onderdeel van het ontstekingssysteem van een mengselmotor. Dankzij de bougie wordt door middel van een elektrische vonk het samengeperste brandstof mengsel ontstoken.

De bougie bestaat uit drie delen, namelijk een metalen bougielichaam, een isolator en een centrale elektrode. Deze bougies hebben geen vastgelegde levensduur, en zullen na verloop van tijd wel vervangen moeten worden. Er wordt gemiddeld zo’n 50.000 kilometer aangehouden voordat ze vervangen moeten worden. Echter hangt dit wel af van meerdere facetten, zoals het rijgedrag en uiteraard het type van uw Audi. Daarnaast speelt het materiaal van de bougie ook een rol, want wanneer jouw bougie vervaardigd is uit Platinum of Iridium gaan ze vaak mee tot wel 90.000 kilometer.

De bougie vervangen

Als de auto begint te stotteren en niet meer goed rondloopt, wordt er vaak als eerste gekeken naar de bougie. Wacht echter niet te lang met het vervangen van de bougie tot het einde van de levensduur, maar wees er op tijd bij. Is het dus zover dat de bougie van jouw auto aan vervanging toe is, zijn er twee dingen die je kunt doen: je gaat langs de garage waar de bougie voor jou wordt vervangen door de autospecialisten of je gaat zelf aan de slag.

Bij de garage ben je natuurlijk meer geld kwijt dan wanneer je ervoor kiest om het zelf te doen. Je betaalt namelijk bij de garage ook voor arbeidsuren en dit vervalt wanneer je het zelf gaat vervangen. Als je ervoor kiest om het zelf te vervangen heb je wel wat kennis nodig, maar gelukkig zijn er veel gidsen en tutorials online over hoe je dit kan doen. Als het niet lukt of het niet durft kan je uiteraard alsnog naar de garage.

Losse onderdelen voor je Audi

Losse onderdelen bestellen is tegenwoordig erg makkelijk. Er zijn diverse webshops die losse onderdelen aanbieden. De kwaliteit doet hier niet ten onder van de kwaliteit van de bougies van de garages, maar je bent wel een stuk goedkoper uit. De garage is dus verleden tijd. Weet je zelf niet helemaal hoe het moet? Dan heb je vast iemand in je vriendenkring die jou hierbij kan helpen.

Bestel je losse onderdelen online

De losse onderdelen kun je online bestellen bij MijnAutoOnderdelen.nl, waar ze een ruim assortiment aanbieden met alle onderdelen voor je auto. Wil je zeker weten dat je de juiste onderdelen aanschaft voor je Audi? Vul je model in en alle geschikte bougies worden getoond. Je kunt dus gemakkelijk op zoek. Je kan ook simpelweg je kenteken invullen, dan komen direct de juiste onderdelen naar voren. Daarbij weet je zeker dat deze bougie van goede kwaliteit is alleen bespaar jij hiermee geld.

MijnAutoOnderdelen

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.